Gesink bekijkt in Tour de l’Ain of hij klaar is voor Vuelta
Robert Gesink - foto: Marcel Koch
dinsdag 9 augustus 2016 om 09:52

Gesink bekijkt in Tour de l’Ain of hij klaar is voor Vuelta

Robert Gesink maakt tijdens de komende Tour de l’Ain zijn rentree in het peloton. De kopman van LottoNL-Jumbo kwam tijdens de Ronde van Zwitserland ongelukkig ten val en liep daarbij een hersenschudding op. In Frankrijk gaat hij zichzelf testen met het oog op de Vuelta a España.

Vraagteken voor de Vuelta?
Na zijn tuimeling in de Zwitserland, werd al snel duidelijk dat Gesink (als rittenkaper) en Steven Kruijswijk als kopmannen naar de Vuelta zouden gaan. LottoNL-Jumbo en de geboren Varssevelder plaatsen nu een vraagteken achter die koers. “De Tour l’Ain is een belangrijke test over de vraag of ik wel of niet naar de Vuelta kan gaan. De laatste dagen gaan de trainingen goed, maar de weken ervoor had ik nog veel moeite met mijn hersenschudding”, laat Gesink weten via de Facebook-pagina van zijn ploeg.

Te weinig getraind
“De laatste dagen in Girona verliepen eigenlijk boven verwachting na een hele lastige tijd in Amerika met veel aanpassingen in mijn training door de hersenschudding”, gaat de klassementsrenner verder. “Ik was vooral erg moe en merkte dat ik vaak maar twee dagen achter elkaar kon trainen waarna ik weer een paar dagen moest rusten. Erg frustrerend om constant bij te moeten stellen en aan te moeten passen, maar veel voorkomende klachten na een hersenschudding.  Al met al heb ik daar dus veel te weinig kunnen trainen in aanloop naar de Vuelta.”

Selectie flag-nl LottoNL-Jumbo voor flag-fr Tour de l’Ain
flag-it Enrico Battaglin
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Lammertink
flag-us Alexey Vermeulen

RIDE Magazine
75 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2016 09:56
Laten we hopen dat hij er weer staat in de vuelta. Na een goeie winter had ik toch meer van hem verwacht dit seizoen.
9 augustus 2016 09:58
Ik weet natuurlijk niet hoe lang zo'n hersenschudding nog kan doorwerken, maar als sponsor denkende zal hij deze vuelta toch echt moeten starten.
Hij heeft immers een salaris als ronderenner bij TLJ.
Anyway, al het beste voor Robert en hopelijk een mooie top 10 plaats in de vuelta.
9 augustus 2016 10:00
Hoop voor hem dat hij naar de Vuelta kan, anders is het toch een dramatisch sezoen!
9 augustus 2016 10:03
@IlPirata:

Als voor een sponsor salaris belangrijker is dan gezondheid, dan zou ik als renner heel snel weg zijn.
9 augustus 2016 10:05
@BrammetjeTankink
Dat is ook beetje jammere. Ieder jaar is er wel iets. Kwaliteiten heeft hij wel. Een paar jaar zonder ongeluk en tegenslag zou fantastisch zijn.

Ik ben ook benieuwd naar zijn rijden in de Tour of L'Ain. Als hij niet in topvorm geraakt voor de Vuelta dan hoop ik dat hij toch aantreedt al is het alleen al ter ondersteuning van Kruijswijk.
9 augustus 2016 10:10
Gesink , doe even normaal man !!!
"De Tour l’Ain is een belangrijke test over de vraag of ik wel of niet naar de Vuelta kan gaan"
Hoezo is dat nog steeds de vraag ? Als je niet naar de Vuelta gaat, wat heb je dan in hemelsnaam al die tijd in Colorado gedaan ? En pas de laatste dagen gaan de trainingen goed ? Als Contador dit zou zeggen, dan ga ik ervanuit dat hij de concurrentie zand in de ogen strooit. Maar ja bij Gesink lijkt het tussen de oren weer niet goed te zitten. Met nog 2 weken te gaan voor de start van de Vuelta moet je toch wel weten hoe je fysiek ervoor staat en hoe het met de gezondheid gesteld is. Dit zou lezende verwacht ik er niet veel van en lijkt het mij langszaam tijd voor Gesink zich te beraden op een ander doel in zijn leven dan wielrennen als topsport te willen bedrijven.
9 augustus 2016 10:11
2 maanden lang last hebben van een hersenschudding is niet niks. Hopelijk kan hij de kilometers maken en dan met een goede vorm aan de Vuelta beginnen!
9 augustus 2016 10:15
Gezien zijn Strava informatie moet Gesink al klaar zijn voor de Vuelta. De Tour de l'Ain zal voor het wedstrijdritme zijn.
9 augustus 2016 10:17
Het zal in iedergeval niet te koud zijn in Spanje,toch?
9 augustus 2016 10:17
Dumoulin kan ook maar beter stoppen met wielrennen. Morgen de tijdrit en hij weet niet hoe zijn pols zal voelen. Dan kun je maar beter stoppen en nooit meer aan sport of überhaupt een fiets denken. Je bent wel achterlijk als je zou doorgaan.
9 augustus 2016 10:18
Lekker gaan knechten voor Kruiswijk, nu in de Vuelta, volgend jaar in de Giro en de rest van het jaar kijken of hij weer op niveau kan komen om het jaar erna misschien zelf nog eens kopman te zijn.
Hij heeft geen last meer van zijn hart, heeft blessure vrij kunnen trainen in de winter en reed een dramatisch voorjaar. Ik hoop dat hij zichzelf nog kan motiveren en het niveau van de Tour van vorig jaar te halen. 30 is wel heel vroeg om te gaan afbouwen voor een renner.
9 augustus 2016 10:21
@robotour zelf nooit last van je hoofd gehad zeker? Of misschien juist wel gezien je reactie? Kan je vertellen dat een hersenschudding heel lang kan doorwerken. Heb er zelf meer dan 1,5 jaar last van gehad. Onderschatting is het grootste gevaar. Zelfs na 6 jaar heb ik op sommige momenten weer last van mijn hoofd en nek. Als je dan ziet hoe snel Robert weer op de fiets 'moet' zitten snap ik de vraagtekens heel goed. Hoop dat ze een goede overweging nemen. Je hoofd is wel het belangrijkste lichaamsdeel. Ik wens hem veel succes.
9 augustus 2016 10:22
Ik ken iemand die 5 maanden niet full time heeft kunnen werken door een hersenschudding. Nu weer wat later heeft deze persoon nog steeds moeite met zijn werkzaamheden. En dan heb ik het over een kantoorbaan, dat is wat anders dan op topniveau duursport.

Al die reacties hier iedere keer van mensen die niet weten waar ze het over hebben.
9 augustus 2016 10:22
Ja, Gesink heeft veel tegenslag en dat is heel sneu voor hem. Maar zo langzamerhand heb ik ook de indruk dat het hem elke keer wel heel erg veel moeite kost om zich ergens overheen te zetten. De beste manier om erbovenop te komen, lijkt mij toch gewoon koersen rijden. Nu breekt gebrek aan wedstrijdritme hem te vaak op. Een sponsor moet zich toch ook een keer gaan afvragen of zo'n dure coureur zijn geld wel waard is.
9 augustus 2016 10:35
Ik wacht dan ook maar even af. Klinkt alsof hij mss wat vlot op de fiets is gaan zitten met die hersenschudding (logisch, om de Tour te kunnen halen)?
9 augustus 2016 10:40
Kent het wielerpeleton ook zoiets als die poortwachter wet ?
Vervangende werkzaamheden, vakken vullen zal toch wel gaan ?
Buiten het wielrennen zou zo iemand het echt niet redden.
9 augustus 2016 10:42
Off topic zal dit ook een groot deel vd selectie voor de vuelta aan gevuld met kruiswijk, roglic en keizer.
9 augustus 2016 10:50
Gesink heeft in zijn carrière tot nu idd meer blessures / valpartijen / tegenslag gehad dan vergelijkbare buitenlandse renners. Dat is wel een duidelijke rode lijn, wat voor mij betekent dat je niet enkel over pech kunt spreken. Andere renners zijn blijkbaar beter instaat om om de ellende heen te sturen. Dat kan je zien als een kwaliteit van zijn concurrenten, of als een mindere kwaliteit van Gesink.
Maar dat heeft niets maar dan ook niets te maken met de mate waarin hij in staat is zich over tegenslagen heen te zetten. Eigenlijk vind ik het schandalig dat hier negatieve opmerkingen over gemaakt worden. Sterker nog, als je ziet wat hij heeft mee gemaakt, er zijn denk ik weinig renners die nog steeds zo strijdbaar zouden zijn als hij. Kijk bijvoorbeeld naar Lieuwe Westra, ook een klasbak die respect verdient voor hoe hij met zijn problemen omgaat, maar ik denk toch dat wat Robert op zijn bordje heeft gehad nog een stukje zwaarder te verteren is.
Ik gun het hem dat hij die ellende echt eens achter hem laten en het kwartje eens zijn kant op valt en echte topprestatie neer kan zetten in een grote ronde. Als Hesjedal en Cobo het kunnen, moet hij het ook kunnen met veel wind mee.
9 augustus 2016 11:12
@17: lees het hele bericht anders ff


Daarnaast verbaas ik mij er ook over hoeveel mensen zich druk maken om het salaris van Gesink. Het voelt bijna alsof jullie zelf zijn salaris moeten betalen.
9 augustus 2016 11:14
@NumberSeventeen. Wat is er ziek aan die uitspraak? Het is toch gewoon waar dat Gesink onevenredig veel tegenslag in zijn carriere heeft meegemaakt? Volgens mij is het verhaal van Thailand juist vrij genuanceerd.
9 augustus 2016 11:17
Op het moment dat een werknemer langdurig ziek is en op het moment dat deze even hersteld is niet kan voldoen aan de verwachtingen en wéér ziek, gaat een werkgever toch op een gegeven moment ook kijken of er misschien een andere functie is voor diegene. Zo niet, ga je werknemer helpen bij het zoeken naar ander werk.

Gesink is toch nog altijd gewoon werknemer en Lotto NL is werkgever. Dus zou je misschien bovenstaande ook eens moeten overwegen als Lotto zijnde? Andere functie misschien --> geen kopman meer?

Overigens hoop ik dat Gesink zijn vorm kan vinden en naar de Vuelta kan. Desnoods als knecht van Kruijswijk. Daarna lekker knallen in de Canadese koersen, waar hij altijd goed is.
Daarna hopelijk een pechloos 2017!!! Onderschat trouwens een hersenschudding niet mensen. Heb al een aantal gevallen gezien waarbij mensen jaren last ondervinden of soms zelfs nooit helemaal de oude worden.

Verder een beetje respect voor Gesink mensen. Na een beenbreuk, hartoperatie + andere ellende zou menig wielrenner zijn gestopt. Dus als iemand goed met tegenslagen omgaat is het Gesink. En dat gezeik over dat het in zijn hoofd niet goed zit... Dat hoofd zit er nu één keer op en kan je er niet af draaien. Weet ook niet hoe het in mijn hoofd zou gaan wanneer tegenslagen zich opstapelen zoals bij Robert.

Succes Robert! Ik hoop je in goed vorm te zien in de Vuelta!
9 augustus 2016 11:18
@thailand. Gesink heeft gewoon veel shit voor de kiezen gehad, prive/sportief/lichamelijk. Allemaal pech. En zijn weerbaarheid is bovengemiddeld, anders kom je niet iedere keer terug op het niveau wat hij heeft > top30 beste renners ter wereld. Hij is echt heel sterk in de kop. Beetje meer respect mag wel. Ik heb net een jaar moeten revalideren (nog steeds niet 100%) en veel nare familiedrama's gehad, weet dus waar ik over praat! Snap best dat veel mensen er onderdoor gaan.....maar niet Gesink.
9 augustus 2016 11:23
Zitten een paar mooie colls in deze ronde, o.a. de Colombier. Mooie test, hopelijk voelt hij zich goed en kan hij richting Vuelta. Zo niet dan is het een diep triest seizoen overschaduwd door zijn hersenschudding. Ervoor was het ook eigenlijk vrij matig allemaal.
9 augustus 2016 11:24
Mijn hemel wat wordt hier slecht gelezen, of mensen hebben gewoon chronisch veel te lange tenen. Die post van Thailand is juist vol respect naar Gesink.

Natuurlijk heeft Gesink veel pech gehad, maar ik kan me ook prima voorstellen als je in begin juni een hersenschudding hebt gehad de reacties verbaasd zijn als je in begin augustus gaat testen of je de Vuelta mee kan doen. In principe moet een renner met de klasse van Gesink de Vuelta rijden.
9 augustus 2016 11:24
Gesink heeft voor mij altijd een enorme gunfactor gehad juist omdat het hem nooit echt mee zit. Zijn tegenslagen liggen vaak ook niet aan zijn stuurfouten/valpartijen maar zijn andere dingen. Ik hoop dat het hem goed gaat en dat hij in de Vuelta kan laten zien dat hij nog altijd bij de 5 beste Nederlandse renners van het moment hoort.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.