“Gesink heeft al zijn karakter nodig”

donderdag 17 september 2009 om 09:35

Zelf wilde Robert Gesink van geen opgeven weten, toen hij hoorde dat hij eventueel door zou kunnen fietsen met de verwondingen die hij woensdag opliep. Ploegarts Gert Wielink spreekt dit ook niet tegen, maar waarschuwt dat de Varssevelder wel een risico neemt.

“Hij had twee open wonden aan de knie”, legt Wielink uit. “Eentje die vrij diep was, waarbij je de pezen kon zien liggen. De andere is oppervlakkiger, maar daarom niet minder pijnlijk. Daar mist hij een stuk huid en is het omliggende deel behoorlijk beurs. We kunnen nu absoluut niet voorspellen hoe het tijdens die etappe verder zal gaan met Robert. Het is een harde bikkel, zoals alle wielrenners en dat karakter zal hij ook nodig hebben”, aldus Wielink.

Het belangrijkst is dat Gesink geen infectie oploopt. “Robert neemt preventief medicijnen. Hij krijgt een pijnstiller voor de koers en dan is het verder afwachten voor iedereen. Genezen zal die wond niet meer tijdens de Vuelta. Dat zou direct daarna moeten, maar dan wacht het WK. Wat deze blessure daarvoor betekent, daar kan ik nog niets over zeggen. We wachten eerst donderdag maar af.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair