Gesink: “Ik kwam gewoon tekort”
zondag 18 april 2010 om 20:23

Gesink: “Ik kwam gewoon tekort”

Robert Gesink kende dit jaar een teleurstellende Amstel Gold Race. Na een derde plaats vorig jaar kon hij dit seizoen de hooggespannen verwachtingen niet inlossen. De Rabobank-renner kende een off-day en in de finale kwam hij niet in het stuk voor.

Op de Eyserbosweg moest Gesink lossen. “Daar begon het en op het moment dat het gebeurde, kwam ik gewoon tekort,” vertelde hij tegen Rabosport. “Ik kon niet volgen toen ze het tempo vooraan opschroefden. Dat is heel zuur, want ik leefde hier erg naar toe. Maar je doet er niks aan. Het enige wat ik nog kon doen, was alles geven en hopen dat ik nog iets voor de ploeg kon betekenen.”

Vervolgens ging Gesink rijden in dienst van zijn ploeggenoten. “Op en na de Keutenberg ben ik volledig in dienst van Oscar en Paul gaan rijden. Een goede keuze want Oscar kan in principe mee op de Cauberg en Paul liet ook goede dingen zien. Ik ben vol gegaan om het groepje Gilbert terug te halen. En dat lukte nog ook.”

De teleurstelling overheerst. “Dit moet toch onze koers zijn. We hebben de laatste jaren ook niet gewonnen, maar ik wilde meedoen en dacht ook dat dat mogelijk was. Als je vervolgens van je ploegmaats moet horen hoe de finale boven op de Cauberg is geweest omdat je er zelf niet bij was, dan doet dat best wel pijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.