Gesink in de voorste groep: “Ik moest alles uit de kast trekken”
foto: Sirotti
woensdag 29 april 2015 om 20:10

Gesink in de voorste groep: “Ik moest alles uit de kast trekken”

Robert Gesink is bij zijn rentree in een rittenkoers geëindigd op een 42e plaats. De kopman was de enige renner van LottoNL-Jumbo in de voorste groep. “De ploeg heeft goed voor mij gezorgd. Het was een mooie koersdag”, zegt de coureur uit Varsseveld op de ploegsite.

“Ik zat niet op mijn gemak in de eerste groep”, bekent hij. “Ik moest alles uit de kast trekken, maar voor nu was het goed. Het was best een lastige rit met aardig wat klimwerk. Vanaf het begin werd er al behoorlijk hard gereden. De ploeg heeft goed voor mij gezorgd. Het was een mooie koersdag.”

Niet te veel verwachten
“We moeten oppassen dat we niet meteen te veel verwachten van deze ronde”, zegt Gesink. “Persoonlijk kan het mij niet snel genoeg gaan, het liefst doe ik snel weer mee, maar voor echte resultaten is het denk ik nog te vroeg”, is hij eerlijk. “Dit zijn mijn laatste stapjes naar volledige fitheid, maar ook mijn eerste stapjes richting resultaten. Ik mis nog wat hardheid ten opzichte van de anderen.”

Dekker: “Robert gaat door barrières heen”
Ploegleider van dienst is Erik Dekker in Romandië. Hij erkent dat zijn kopman goed bezig is, maar wil niet te veel eisen. Ook hij tempert de verwachtingen. “We zijn deze ronde blanco ingegaan en je merkt gewoon dat Roberts spieren zich nog een beetje moeten aanpassen. Dat betekent dat hij door barrières heengaat.”

Voor de derde rit hoopt Dekker dat Tom Van Asbroeck zich kan mengen in de debatten, maar het parcours is lastig voor de Belg. “Je hebt altijd een kans, maar ik vermoed dat Tom morgen een kleine kans heeft. Het ligt een beetje aan het koersverloop en hoe hij die twee cols van de tweede categorie verteert. Ze liggen redelijk ver voor de streep, maar wel kort na elkaar, dat kan een probleem zijn.”

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
29 april 2015 20:17
Ben blij dat hij weer meedoet. Op die laatste klim zag ik een in een camerashot van voren een gele helm achterin de groep die boven alles en iedereen uit stak. Zat er met een glimlach naar te kijken.

Hopelijk blijft deze jongen de rest van zijn loopbaan bespaard van het grote pech en gaan we nog mooie dingen van hem zien.
29 april 2015 20:28
Edit redactie: Klopt, verkeerd geformuleerd. Is aangepast.
29 april 2015 20:29
Gesink wordt 29 op 31 mei dus dan kan zijn carrière nog wel 15 jaar een vervolg krijgen als je kijkt naar Rebellin die op 9 augustus 44 wordt.
29 april 2015 20:30
Met alle respect voor Robert: het is toch treurniswekkende droefheid met TLJ. Dat hij het lichtpuntje moet zijn is zeer pijnlijk. Zelfs als Robert weer top is - wat ik hem zeer gun - zit hij met een WT onwaardig team waarvan steeds een groot deel van de ploeg de wedstrijd zelf niet eens uitrijdt.
29 april 2015 20:38
@mooiman - 29 april 2015 om 20:30
WT onwaardig lijkt mij wat overdreven, ze moeten roeien met de riemen die ze hebben, als het geld ontbreekt houdt het op!
29 april 2015 20:47
Buiten de 4 redelijk tot goede renners van tlj valt juist de rest van het team mij behoorlijk tegen. Nu ook 1 renner in het voorste deel van 49. Dat zouden er minstens 3 moeten zijn. In LBL was Kelderman op 40 km van de aankomst nog als enige in het peloton. Terwijl Astana en katusha nog met 5 man op kop van het peloton sleuren op de voorlaatste heuvel. Zelfs tijdens de vlakke klassiekers moest sep het ook allemaal zelf doen vanaf 50 km voor het einde. Als je met zo weinig mensen vooraan rijdt wordt het wel heel lastig om een keer een koerje te winnen.
29 april 2015 21:08
Mooie woordspeling trouwens: "we zijn deze ronde blanco ingegaan..."
29 april 2015 21:12
Team Orange gaat deze ploeg snel voorbij.
Zoals Boogie zei sommige jongens denken dat ze er alles voor doen maar dat is niet zo.
Als alle jongens onder Boogie en Breuk dit binnenkort wel doen krijgen we een nieuwe Rabobank ploeg! Eindelijk er weer alles voor doen zoals het hoort.

P.S. Hulde voor Gesink het is hem gegund.
29 april 2015 21:20
"Ik mis nog wat hardheid ten opzichte van de anderen": LOL :p
29 april 2015 21:31
Waarschijnlijk niet aan je besteed, maar misschien doe je er goed aan om dit interview eens tot je te nemen. Je lijkt me niet een type om daar erg van onder de indruk te raken, toch zou het zomaar een nuance op kunnen leveren.
29 april 2015 21:36
In de Ronde van Spanje staat hij er weer hoor! Hopelijk eerder....
En het zou mooi zijn als Gesink eens naar een andere ploeg zou kunnen gaan, Etixx , BMC of Orica?
29 april 2015 21:41
Gesink is een goeie gozer. Lichtelijk een zenuwpees ten opzichte van kritiek en op de momenten dat iedereen naar hem kijkt maar bovenal gewoon een aardige kerel met enorm veel passie en ambitie voor wielrennen. Alleen daarom al is hem een mooie comeback van harte gegund en feitelijk is er geen beter moment want positief opvallen doe je al snel in deze gehavende equipe.

De opmerkingen die ik zo nu en dan lees met als boodschap 'Orange gaat er voorbij!' lijken me eerder op hoop dan feiten gestaafd want LTJ heeft echt een heel veel beter team toch.
29 april 2015 21:43
@xistnc

Kippenvel interview!! Nog meer respect voor Gesink!
29 april 2015 21:43
@Sijbrands
Bij LBL was er een valpartij waar anders wel drie of vier Jumbo jongens bij lagen of achter zaten, dus dat is een beetje makkelijk
29 april 2015 21:44
Ook ik vind LTJ 'WT-onwaardig' hoor, de selectie is simpelweg niet sterk genoeg om competitieve teams af te vaardigen voor alle 'verplichte' koersen en al helemaal niet met blessures / vormverlies.
29 april 2015 21:48
@xistnc Wat een prachtig open interview! Kippenvel inderdaad!
29 april 2015 21:50
Moeten we ons niet eens zorgen gaan maken over Ten Dam?
29 april 2015 21:51
@Koel: worldtour onwaardig dus.
Even een stapje terug zou beter zijn. De positieve uitschieters naar een betere ploeg, waar ze zich ook veel beter kunnen en zullen ontwikkelen en van onderaf gaan opbouwen.
Of een andere sponsor?
29 april 2015 21:53
@Wilmerus

Volgens mij lag ten Dam er ook niet echt lekker bij in de ronde van Catalonië. Die komt voor de tour nog wel in vorm. Top 15 is een reëel doel denk ik...
29 april 2015 22:08
@xistnc:

Indrukwekkend verhaal, bedankt voor het delen.
29 april 2015 22:13
Het interview met Gesink wat in een link zat, vond ik oprecht. Gun hem een goede comeback maar ben geen fan van zijn ploeg. Zou hem een overstap a la Poels, Mollema gunnen. Ben serieus benieuwd hoe ver hij komt dit jaar! Succes Gesink!
29 april 2015 22:21
als gesink een rit wintdit jaar ga ik helemaal los,een wereldvent met zijn hart op de juiste plaats

vandaag toch weer gekeken en zag at hij knokte om vooraan te blijven,topspoter pur sang die het uiterste eruit probeert te halen
29 april 2015 22:26
Is inderdaad een indrukwekkend interview met een wielrenner waar ik ontzettend veel respect voor heb. Verder denk ik niet dat hij (of het moet gedwongen zijn) ooit deze ploeg verlaten zal. Hij gaat hier zijn carrière indien mogelijk beeindingen. Hij voelt zich prettig bij deze ploeg en ze zijn altijd achter hem blijven staan.
29 april 2015 22:29
Betreft het WT-onwaardig, ze zitten zeker in de kelder van de World Tour en daar zullen ze de rest van het seizoen ook wel blijven, samen met FDJ en IAM. Echter zie ik geen enkele pro continentale ploeg die beter is dan deze drie ploegen. CCC heeft nu enkele leuke uitslagen gehaald, maar ik betwijfel of ze dit niveau een jaar vol kunnen houden aangezien ze ook maar een man of drie hebben die mee kunnen doen om de prijzen. Europcar heeft het geprobeerd maar was nog slechter. MTN kan de ambities ook niet waarmaken

Mijn punt: een competitie zal altijd ook slechte ploegen hebben. Zolang er op een lager niveau geen ploegen zijn die meer kwaliteit hebben ben je de World Tour nog niet onwaardig
29 april 2015 22:48
wolfje +1

Om te reageren moet je ingelogd zijn.