Gesink oppermachtig in Montreal (+beeld)
zondag 12 september 2010 om 23:17

Gesink oppermachtig in Montreal (+beeld)

Robert Gesink heeft de Grand Prix Cycliste de Montréal op zijn naam geschreven. De Rabobank-renner rondde een solo af in de slotronde van de ProTour-koers in Canada. Op korte achterstand werd Peter Sagan tweede vlak voor thuisfavoriet Ryder Hesjedal.

Op ruim tien kilometer van de streep trok Gesink ten aanval uit een uitgedund peloton op de beklimming van de Côte Camillien-Houde. David De La Fuente probeerde nog te volgen, maar niemand kon mee met de lange Nederlander.

Achter Gesink stond de concurrentie ook niet stil. Er ontstond een groepje met Maxime Monfort, David De La Fuente, Edvald Boasson Hagen, Haimar Zubeldia, Samuel Sanchez, Peter Sagan en Ryder Hesjedal. Ze volgden constant op ruim tien seconden. Op het vlakke stuk naar de finish leken ze dichterbij te komen, maar Gesink kon het net volhouden om zijn overwinning op de streep te vieren.

Al vroeg in de rit was er, net als in Quebec, een groepje ontstaan met een Nederlander er in. Dit maal was het Maarten Tjallingii en hij was in het gezelschap van Alfredo Balloni, Kevin Seeldraeyers, Gorka Izaguirre en Angel Madrazo.

Veel voorsprong kregen ze niet en met nog een paar rondes te gaan werden ze ingehaald door een groepje met Chris-Anker Sörensen, Chris Horner, Tiago Machado, Daniel Oss, Francesco Gavazzi. Echter zorgde het harde werk van Garmin en Rabobank (Tjallingii, Kruijswijk, Tankink en Van Winden) er voor dat de vluchtgroep met nog een ronde (12,1 km) te gaan teruggehaald werden.

In het begin van de laatste klim leek Levi Leipheimer een poging te doen om weg te rijden, maar toen Gesink aanviel was het doek voor de Amerikaan ook gevallen. Gesink pakte gelijk een aantal meters en breidde zijn voorsprong tot de top gestaag uit. Achter Gesink viel het peloton ook helemaal uit elkaar.

Grand Prix Cycliste de Montréal 2010
Uitslag, Montréal (193,6 km):
1. Robert Gesink (Nederland/Rabobank) in 4u58m22s
2. Peter Sagan (Slowakijke/Liquigas) op 8s
3. Ryder Hesjedal (Canada/Garmin) z.t.
4. Haimar Zubeldia (Spanje/RadioShack) z.t.
5. Maxime Monfort (België/HTC-Columbia) z.t.
6. Samuel Sánchez (Spanje/Euskaltel) z.t.
7. Leonardo Duque (Colombia/Cofidis) z.t.
8. Alexander Botsjarov (Rusland/Katusha) z.t.
9. Francesco Gavazzi (Italië/Lampre) z.t.
10. Alessandro Ballan (Italië/BMC) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.