Gesink: “Stiekem hoop ik op iets extra’s tijdens Muur van Huy”
foto: Sirotti
woensdag 19 april 2017 om 13:30

Gesink: “Stiekem hoop ik op iets extra’s tijdens Muur van Huy”

Robert Gesink eindigde als 20- en 21-jarige als negende en vierde in de Waalse Pijl. Nadien kon de kopman van LottoNL-Jumbo dat nooit meer herhalen. Toch doet hij woensdagmiddag een nieuwe poging. Na een hoogtestage is de Waalse Pijl toegevoegd aan zijn programma. “Het lijkt alsof je op jonge leeftijd net iets dieper kunt gaan”, zegt hij in De Telegraaf.

Test
Dat Gesink deze koers meepakt, is niet louter toeval of uit noodzaak geboren. “Testresultaten wijzen uit dat ik direct na een hoogtestage goed ben”, vertelt onze landgenoot, die net terug is van vijftien dagen trainen in Andorra. “We hebben dat nog nooit echt in een wedstrijd getoetst. Eigenlijk stond de Waalse Pijl niet op mijn programma, maar ik ben nu toch benieuwd hoe goed ik daadwerkelijk na zo’n voorbereiding ben. Het kan goed gaan, maar ik realiseer me eveneens dat het verkeerd kan gaan. Stiekem hoop ik dat ik door deze voorbereiding net iets extra’s heb. Op de Muur van Huy zul je tijdens de finaleklim geen overschot aan zuurstof hebben en daar heb ik de afgelopen twee weken juist op getraind.”

Over Amstel Gold Race: “We moeten keuzes maken”
De afgelopen weken kregen de Nederlandse toppers kritiek over het feit dat zij met name de Amstel Gold Race links laten liggen. Gesink weerlegt dat: “Wanneer we straks met z’n allen willen juichen in de Giro d’Italia en de Tour de France moeten er keuzes worden gemaakt. Als ik naar mezelf kijk dan moet ik concluderen dat ik helaas geen Peter Sagan, Greg Van Avermaet of Alejandro Valverde ben. Mannen die overal kunnen rijden en overal goed zijn. Dat werkt bij mij averechts. Ik ben iemand die bewust naar periodes moet toeleven. Straks zijn de Tour en hopelijk ook de Vuelta nog belangrijke doelen voor mij. Wil ik voldoende rust nemen en straks voor de Tour ook nog een hoogtestage inplannen, dan moet je deze klassiekers overslaan.”

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
19 april 2017 13:34
goed verhaal, alleen
Quote:
Het lijkt alsof je op jonge leeftijd net iets dieper kunt gaan

?
misschien dat dit voor Gesink opgaat, maar in zijn algemeenheid klopt er natuurlijk niets van als je kijkt naar de leeftijden van de winnaars van de topwedstrijden.
19 april 2017 13:34
Realistisch verhaal en leuk om te kijken of de testresultaten ook in de wedstrijden blijken.
19 april 2017 13:37
Naar mijn mening had ie beter Luik kunnen rijden.
19 april 2017 13:40
@8.6
Dat ligt eraan, als een renner in verhouding sterker is geworden dan dat hij heeft ingeleverd qua diep gaan zal hij toch een betere koers rijden. Het is wel eens een onderzoek waard misschien. Bovendien is tactiek en ervaring ook erg belangrijk in het wielrennen en dit komt met de jaren. Het zou in theorie dus prima kunnen dat iemand betere uitslagen rijdt terwijl hij toch minder diep hoeft te gaan.
19 april 2017 13:42
In die leeftijd reed hij in het geel in Parijs Nice, won bijna de Vuelta en werd hij derde in de Amstel. Dat niveau hebben we daarna helaas nooit meer gezien.
Niet negatief bedoeld, het is een uitstekende renner met een prachtige erelijst waar driekwart van het peleton een puntje aan kan zuigen en komt daarnaast over als een hele sympathieke vent, maar hem vergelijken met de Gesink van de jaren 2008-2010 heeft niet zoveel zin.
Voor de rest ben ik heel benieuwd hij ver hij komt in de Waalse Pijl, wmb gaaf om te zien dat hij niet opgeeft en nieuwe dingen blijft proberen. Hele realistische vent ook.
19 april 2017 13:44
Gesink is niet explosief genoeg voor de muur. Poels en Mollema kunnen dit wel. Allebei een keer 4e. Helaas doen ze niet mee. Joop is alweer de laatste 41 jaar geleden..

Gesink en Valverde de besten op de muur van Huy (2010)
19 april 2017 13:52
Gesink zou wel voor top 5 mee kunnen doen, maar dan moeten ze vanaf de voet gas geven. Zoals bijv. Anton een keer deed met Contador. De laatste jaren is het vaak wachten tot een punch na de 'S-bocht'.
19 april 2017 13:52
Het is verrekte koud. Gaat hem helaas niet worden....
19 april 2017 13:53
Nummer een in verhaaltjes vertellen.
19 april 2017 13:54
ach ja, Gesink ook ik hoop iedere keer weer dat je wat extra's kunt, maar iedere keer ben ik weer teleurgesteld in je. En vooral in de smoesjes die je altijd paraat hebt als het weer niet eens lukt. De afgelopen 5 jaar heb ik hooguit 3 of 4 keer echt van je genoten. Dat is echt te weinig voor een renner met jouw statuur en talent.
19 april 2017 13:55
Stiekem hoop ik op een klassering tussen 5 en 10.
19 april 2017 14:00
Hebben de sponsors dan niets meer te vertellen, het zijn Nederlandse sponsors die geen belangen hebben in België en Amerika maar wel hier in Nederland.Alles is maar gericht op het buitenland.
19 april 2017 14:01
Thailand: +1
19 april 2017 14:07
Ah, de fles met azijn is ook weer gevonden zie ik. Niet in 1x leegtikken jongens (oeps, te laat...)
19 april 2017 14:10
Mmm. Gebakken lucht? Ik weet nog dat ie net na een hoogtestage meedeed aan het NK in Nederland, en moest opgeven... Maar toen had ie nog last van zijn hart?
19 april 2017 14:10
Een echte wielerliefhebber, die Fleyellus. Zijn teleurstelling en hoe hij die uit - zo onthullend.
19 april 2017 14:14
Thailand +2

Ongelofelijk wat een talent Gesink eigenlijk was als je de resultaten van toen terug ziet. Jammer dat hij nooit helemaal tot wasdom is gekomen.

Verder iemand die dus genoegen neemt met een ereplaatst en gewoon rustig Valverde naar de muur zal brengen. Jammer.
19 april 2017 14:15
De kop in de Telegraaf luist: "ik ben geen Sagan" Goed dat ie in ieder geval zelf tot dat inzicht komt....
19 april 2017 14:29
Het stuk in de Telegraaf is dit keer zowaar genuanceerder dan de selectieve kopie van Wielerflits.

Het begint ermee dat hij hogere waardes trapt dan in zijn beginperiode, maar dat dit soort waardes tegenwoordig door een groot deel van het peloton gehaald worden. Hij realiseert zich hierdoor dat hij gewoon nog harder zal moeten werken.

Dat zet je wel aan het denken. In die periode was doping nog gemeen goed. Tegenwoordig fietsen ze dus nog harder... Je zou dan toch echt denken dat de sport verre van schoon is of zou dit echt allemaal toe te schrijven zijn aan de professionalisering?

Vanuit de ploeg wordt overigens de toevoeging gedaan dat de keuzes in overleg met de sponsor gemaakt worden voor wie daar nog vraagtekens bij had.
19 april 2017 14:54
Gesink is prima tot wisdom gekomen maar er zijn er gewoonweg een hele hoop die dat ook hebben gedaan. Nog eens vol op de vuelta gaan en eens een touretappe proberen weg te kapen en we spreken over een prima carriere.
19 april 2017 14:57
Even een vraagje. Hij geeft aan dat hij geen Sagan of GvA is omdat hij niet zoveel wedstrijden kan rijden (dat zou averechts werken). Wanneer heeft hij dat precies uitgeprobeerd? Ik kan me namelijk niet voor de geest halen dat hij ooit echt veel wedstrijden reed, behalve dan die periode die wordt genoemd en hij hij eigenlijk wel heel goed was.
19 april 2017 15:11
Zoal eerder aangehaald zal het wel te koud zijn voor hem. Wellicht een keertje een koude stage er tegenaan gooien.
19 april 2017 15:15
@Jungle Man, hij heeft de afgelopen 2 weken in de sneeuw gebivakkeerd.
19 april 2017 15:21
We zullen het straks zien 'tijdens' de Muur van Huy. 'Op' de laatste kilometer waarschijnlijk dan...
19 april 2017 15:24
@LaurentJalabert
Dat Gesink niet zoveel wedstrijden reed de laatste jaren had zijn oorzaken (die iedereen kent).
Dit jaar (waarin hij nog niets ergs is tegengekomen) heeft hij, die zogenaamd alleen maar traint, tot nu toe in 25 koersdagen 3700 km gefietst; in vergelijking: de zogenaamde allesrijder Valverde reed in 24 koersdagen 3660 kilometer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.