Gesink wil vorm doortrekken in Lombardije (+beeld)
zaterdag 10 oktober 2009 om 18:59

Gesink wil vorm doortrekken in Lombardije (+beeld)

Robert Gesink won in een sprint bergop de Giro dell’Emilia van twee andere talenten bergop: Jakob Fuglsang en Thomas Lövkvist. Hij kijkt al vooruit naar de Ronde van Lombardije volgende week. En u kunt hier kijken naar zijn aankomst in San Luca.

“Ik hoop in Lombardije te winnen”, antwoordt Gesink desgevraagd aan de Rai. “Ik reed hem twee keer eerder en heb de finale al een aantal keren getraind. Eigenlijk heb ik alleen maar op het parcours van de laatste kilometers getraind en ik denk dat dat de beste voorbereiding is. Ik heb er dus alle vertrouwen in. Met mijn knie gaat het in ieder geval weer prima.”

Ook ploegleider Frans Maassen kijkt al vooruit naar 17 oktober, de dag van de klassieker van de vallende bladeren. “Dat is een zwaar parcours, maar minder zwaar dan de koers van vandaag. In Nederland weten maar weinig mensen wat voor een zware en mooie wedstrijd dit is. In Italië een koers met een grote status en wij winnen hem. Dat doet goed zo kort voor het winterreces.”

“Een overwinning volgens het boekje”, vertelt hij aan Rabosport. “De ploeg had vooraf volledig ingezet op Robert en die maakte dat vertrouwen meer dan waar. Het was natuurlijk wel even spannend hoe het met de vorm zou zijn, maar dat bleek al snel prima. Robert heeft de hele koers attent gereden en de ploeg heeft hem goed bijgestaan. In de finale was het ieder voor zich, maar met een goede Gesink in zo’n zware wedstrijd weet je dat ze van goede huize moeten komen om hem er af te rijden.”

Laatste beklimming van de San Luca

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.