Gestopte Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto Soudal
foto: Cor Vos
maandag 9 november 2020 om 14:00

Gestopte Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto Soudal

Nikolas Maes treedt komend seizoen toe tot de ploegleiding van Lotto Soudal. De Belg, die vorige maand zijn afscheid aankondigde als wielerprof, wordt ingezet in het voorjaar en krijgt de jongere renners in het team onder zijn hoede.

“Ik ben al bezig met de voorbereidingen op mijn tweede carrière in de bouw- en vastgoedsector, maar de kans die ik nu krijg om bij te springen bij Lotto Soudal laat ik niet liggen Wielrennen is mijn passie en zal dat altijd blijven”, laat Maes (34) weten via de ploeg, waarvoor hij de afgelopen vier seizoenen reed.

Dat de klassiekers zijn vakgebied zijn, gaat hij verder. “De ploeg rekent op mijn ervaring, maar ik kijk er evenzeer naar uit om al die vele jonge, nieuwe en jeugdige talenten te integreren in de ploeg. Dit is een project waar ik graag mijn schouders onder zet. 2021 wordt een leerrijk jaar voor mij.”

Manager John Lelangue laat weten dat de ploeg de expertise die het in huis heeft, niet verloren wil laten gaan. “We trekken de lijn door die we vorig jaar al zetten met Maxime Monfort, onze nieuwe performance Manager. Hij heeft ervaring zat en kent het huis door en door. De afgelopen vier seizoenen was hij een onmisbare schakel bij Lotto Soudal in het voorjaarswerk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.