Gevallen Cavendish klaar voor tweede avond Zesdaagse van Gent

woensdag 13 november 2019 om 18:36
Gevallen Cavendish klaar voor tweede avond Zesdaagse van Gent

foto: Cor Vos

Zonder Gerben Thijssen, maar met Mark Cavendish vangt de tweede avond van de Zesdaagse van Gent aan. Beide pistiers kwamen op de tumultueuze openingsavond (afzonderlijk van elkaar) ten val, waarbij Thijssen meerdere blessures opliep. Cavendish staakte na zijn crash de strijd, maar kan vandaag weer koersen.

De Gentse zesdaagse kende een turbulente openingsavond. Eerst kwam Mark Cavendish ten val tijdens de tijdrit, waarna hij de rest van de avond niet meer in actie kwam. Zijn koppelgenoot Iljo Keisse reed de rest van de avond met Jonas Rickaert, die ploegmaat Roy Pieters ziek had zien afhaken. In de supersprint, drie onderdelen en een pauze later, ging het opnieuw mis. Na een botsing met met de Deen Oliver Wulff kwam de jonge Belg Gerben Thijssen zwaar ten val, waarna de organisatie besloot de laatste onderdelen te schrappen.

Thijssen werd een kwartier lang verzorgd op de piste, waarna hij (bij bewustzijn) naar het ziekenhuis overgebracht werd. Daar werd hij op de intensive care behandeld. Zijn toestand bleek stabiel, maar wel werden, behalve breuken aan sleutelbeen en ribben, drie kleine hersenbloedingen vastgesteld. De renner, die op de weg uitkomt voor Lotto Soudal, is er vanavond vanzelfsprekend niet bij. De terugkeer van Cavendish was aanvankelijk onzeker, maar de Brit is klaar om vanavond opnieuw in actie te komen.

Samenstelling koppels
De gebeurtenissen hebben ook hun consequenties op de samenstelling van de koppels: Cavendish keert terug aan de zijde van Iljo Keisse, terwijl Moreno De Pauw, die zijn ploegmaat Thijssen zag uitvallen, op de tweede avond een koppel vormt met Jonas Rickaert. Ook Roy Pieters keert niet terug: de Nederlander is ziek en moet verstek geven.

flag-de / flag-de Roger Kluge – Theo Reinhardt
flag-be / flag-gb Iljo Keisse – Mark Cavendish
flag-be / flag-be Kenny De Ketele – Robbe Ghys
flag-be / flag-be Moreno De Pauw – Jonas Rickaert
flag-nl / flag-be Wim Stroetinga – Lindsay De Vylder
flag-be / flag-be Otto Vergaerde – Jules Hesters
flag-nl / flag-nl Yoeri Havik – Jan-Willem van Schip
flag-be / flag-dk Fabio Van den Bossche – Marc Hester
flag-it / flag-it Michele Scartezzini – Francesco Lamon
flag-be / flag-be Jasper De Buyst – Tosh Van der Sande
flag-fr / flag-dk Morgan Kneisky – Oliver Wulff Frederiksen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.