Gevallen George Bennett strijdbaar: “Ik zal er zijn voor Stevie”
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 14:33

Gevallen George Bennett strijdbaar: “Ik zal er zijn voor Stevie”

George Bennett, die gisteren in de etappe naar Valloire tweemaal ten val kwam, vertrouwt erop dat hij vandaag zijn kopman Steven Kruijswijk weer kan bijstaan. “Ik zal er zijn vandaag”, vertelde hij eerder vandaag voor de negentiende rit met aankomst in Tignes.

“Al met al voel ik me oké. Gisteren was een slechte dag, maar het had veel slechter gekund”, zei Bennett tegen de NOS. “Ik weet niet wat er bij mijn eerste val gebeurde. Er gingen een paar jongens voor me onderuit, ik buitelde over ze heen en kwam op een pedaal terecht. Mijn been voelde zwaar gekneusd, maar dat gevoel ging weer weg.”

“De tweede val was mijn eigen fout. Ik raasde naar beneden om terug te keren bij Stevie in de achtervolging op Egan Bernal. Er lag nieuw asfalt en, terwijl het net was begonnen te regenen, ging ik volgas door een rechterbocht en verloor ik mijn voorwiel. Echt superstom.”

De Nieuw-Zeelander verwacht dat hij zijn kopman Steven Kruijswijk vandaag weer kan bijstaan. “Ik zal er zijn vandaag, ik heb geen andere keus. Het is niet de eerste keer dat ik viel en ook niet de eerste keer dat ik de volgende dag weer moest koersen. Het is niet ideaal, maar ik moet weer door.”

‘Vandaag zal veel duidelijk maken’
Als Kruijswijk de eindzege wil pakken, moet hij volgens Bennett vandaag toeslaan in de etappe naar Tignes. “Vandaag zal veel duidelijk maken. We hebben lang gesproken over deze drie dagen. Hopelijk slaan we vandaag en morgen spijkers met koppen. Als we het kunnen, moeten we het vandaag laten zien. Als we het laten aankomen op morgen, wordt het een brug te ver.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.