Gevallen Groenewegen kon niet sprinten als gehoopt
foto: Marcel Koch
maandag 23 mei 2016 om 10:17

Gevallen Groenewegen kon niet sprinten als gehoopt

Dylan Groenewegen eindigde zondag als negende in de slotetappe van de Ronde van Californië. De Nederlander was eerder op de dag hard ten val gekomen. “Hij kon daardoor niet sprinten als gehoopt”, stelt ploegleider Frans Maassen op de website van LottoNL-Jumbo.

De valpartij vond plaats na twintig kilometer. “Hij was duizelig en heeft schaafwonden op zijn rug en heupen”, verklaart Maassen. “Ook zijn elleboog was opgezwollen. Het is erg spijtig dat hij zich niet op niveau kon meten omdat hij gewond was.”

LottoNL-Jumbo verlaat daardoor Californië zonder ritzege. “Toch vind ik dat we goede dingen hebben laten zien. De derde plaats van George Bennett in de koninginnenrit was sterk, net als de derde plaats van Dylan in de openingsrit. Zaterdag sprintte Teunissen naar een vierde plaats en de jonge Alexey Vermeulen reed een goede tijdrit en ontwikkelt zich verder. Daarbovenop komt dat Bennett zevende wordt in het klassement.”

De ploeg volgde ook de verrichtingen van Steven Kruijswijk in de Giro. “We hebben hier genoten van de prestaties van Stevie”, vervolgt Maassen. “Het gaf ons moraal en we hebben hier zoveel mogelijk alles gevolgd op livestreams en twitter. Veel collega’s hebben ons aangesproken en gecomplimenteerd met het schitterende rijden van de ploeg. Puur genieten is het, hoe het ook mag aflopen.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2016 10:43
Ben benieuwd of dit voldoende is voor deelname aan de TDF
23 mei 2016 11:11
Ik mag hopen dat ze aan de slag gaan met het herstelvermogen van George Bennett. Die gaat in sommige ritten vaak zeer lang en goed mee, maar de dag erop kan je hem, bij wijze van spreken, opvegen in de grupetto.
23 mei 2016 11:28
@Rhohan:
Is dat zo? Hij was volgens mij deze ToC toch juist vrij constant bezig. Prima uitslag gereden ook.
23 mei 2016 11:41
@SC:
Valt tegen hoor en het viel mee dat er een niet al te zware etappe volgde op die goede rit van 'm. Zijn slechte benen speelde zeker nog een rol tijdens de tijdrit.
23 mei 2016 11:49
@rhohan
Zijn tijdrit was niet slecht hoor. Dit was (helaas) zijn gebruikelijke tt niveau
23 mei 2016 11:55
Alleen de tijdrit ging minder bij Bennet. Kan je eea ook onderbouwen Rhohan?
23 mei 2016 12:00
Quote:
Valt tegen hoor en het viel mee dat er een niet al te zware etappe volgde op die goede rit van ‘m.

Mwah.. Ik denk inderdaad dat Bennett (nog) geen al te grote motor heeft, maar de rit na zijn derde plek was er volgens mij niemand activeren dan Bennett. Slecht voorbeeld lijkt me.
23 mei 2016 12:18
@Rhohan Het enige waar Bennett moeite mee blijft hebben is zijn TT. Maar als hij als knecht meegaat naar de tour voor Wilco dan is dat niet het belangrijkste. Verder vond ik hem juist prima in de bergen. Hij viel aan en reed ook gewoon goede uitslagen. Ook in de laatste etappe was hij attent en won dus nog 2 plekjes in het AK.
23 mei 2016 13:01
Bij de tijdrit was Bennett in beeld bij de start en de finish en het viel me op dat hij een nogal zware versnelling trapte. Hij gaf zelf na afloop aan: "Ik voelde me wel sterk, maar het lukte me niet om mijn kracht te benutten op mijn tijdritfiets. Er is nog ruimte voor progressie door meer uren op de tijdritfiets te rijden.”
23 mei 2016 14:11
Bennett zit op zo'n manier ineengedoken op de fiets dat ik altijd denk dat hij de lengte van een Samuel Dumoulin heeft. Blijkt die kerel gewoon 1.80 te zijn,
23 mei 2016 16:05
Benett, Teunissen, Groenewegen.... allemaal jonge jongens waar nog ruimte in zit voor verbetering. Hopelijk komt die verbetering er ook daadwerkelijk, dan zijn het echt leuke renners.

Kijk naar een Kruijswijk, al enkele jaren een beloften die er maar niet uit wil komen en dan ineens.... roze trui in de Giro met 2 minuten voorsprong op zn naaste concurrenten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.