Gevallen Jasper Stuyven na ‘enorme dreun’: “Was misschien wel in de vorm van mijn leven”
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 08:41

Gevallen Jasper Stuyven na ‘enorme dreun’: “Was misschien wel in de vorm van mijn leven”

Dat topsport af en toe keihard is, bleek woensdag wel weer in Dwars door Vlaanderen. Een massale valpartij heeft een streep gezet door de voorjaarsplannen van Wout van Aert en Jasper Stuyven. Die laatste heeft inmiddels gereageerd op sociale media. “Ik heb twee jaar keihard afgezien in de klassiekers om terug op mijn topniveau te komen.”

Stuyven kwam woensdag ten val op 67 kilometer van de streep. In de afdaling richting de Kanarieberg ging hij op hoge snelheid onderuit, samen met onder meer zijn ploegmaat Mads Pedersen, Wout van Aert en Biniam Girmay. Het was meteen duidelijk dat de schade groot was bij Stuyven De Belg bleef op het asfalt liggen, greep naar zijn gebroken sleutelbeen en werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 31-jarige Leuvenaar is inmiddels succesvol onder het mes gegaan, maar zijn droom om de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix te winnen spat voor dit jaar wel uiteen. “Ik wil iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Ik hoop snel te herstellen na mijn operatie”, laat hij weten via Instagram. “Ik wil de familie Claes bedanken voor hun hulp en snel werk. Ik zal nu de tijd nemen om zo optimaal mogelijk te herstellen.”

Twee jaar keihard afzien
Voor Stuyven is het een zeer bittere pil, aangezien hij dit voorjaar op een zeer hoog niveau rondreed. “Mijn voorjaar zit er plots op en dat is natuurlijk een enorme dreun. Ik heb twee jaar keihard afgezien in de klassiekers om terug tot mijn topniveau te komen. Na veel trainingskampen en opofferingen kon ik dit jaar weer finales rijden. Sterker: ik was misschien wel in de vorm van mijn leven. Ik hoop nu oprecht dat Lidl-Trek de goeie lijn kan doortrekken in de volgende koersen.”

Het is nog onduidelijk hoelang Stuyven uit de roulatie is en wanneer hij weer mag trainen, laat staan wanneer hij weer een rugnummer kan opspelden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.