Circuit Zolder, Nikolas Maes, Pauline Ferrand-Prevot, Loes Sels
foto: Cor Vos
zaterdag 28 december 2019 om 13:05

Circuit Zolder, Nikolas Maes, Pauline Ferrand-Prevot, Loes Sels

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de veldrit op Circuit Zolder, Nikolas Maes, Pauline Ferrand-Prevot en Loes Sels.

Cross Circuit Zolder zekergesteld tot en met 2025

Circuit Zolder en wedstrijdorganisator Pro-Cycling hebben hun overeenkomst voor de organisatie van de jaarlijkse veldrit in Heusden-Zolder verlengd tot en met 2025. Dat vertelde de eigenaar van Pro-Cycling aan WielerFlits. Dat betekent dat ook de komende zes seizoenen gecrost wordt op en rond de racebaan, ongeacht of de wedstrijd de status van Wereldbeker heeft of niet. Twee dagen geleden wonnen Mathieu van der Poel en Lucinda Brand nog deze cross.


Nikolas Maes wint strandrace Bredene

Nikolas Maes heeft de sterk bezette vierde editie van de Bredene Kerst Strandrace naar zijn hand gezet. In de wedstrijd over 60 kilometer, voor het grootste gedeelte over zand, bleef de renner van Lotto Soudal Bert Van Lerberghe en Vito Braet voor. De organisatie had ook onder anderen Yves Lampaert, Oliver Naesen en Tim Declercq op het affiche. Maes is opvolger van Emiel Vermeulen, die vorig jaar Samuel Leroux en Timothy Dupont voor bleef.

foto: Glenn Coessens


Pauline Ferrand-Prevot start ook in veldrit Diegem

Pauline Ferrand-Prevot heeft op het laatste moment de cross in Diegem toegevoegd aan haar wedstrijdprogramma. Daarmee duikt de wereldkampioene van Tábor 2015 eerder het veld in dan in eerste instantie werd gedacht.

“Mijn programma is op het laatste moment veranderd en ik kijk ernaar uit om mijn eerste cross te rijden in Diegem”, schrijft ze op haar social media. “Ik verwacht geen grote resultaten, maar ik wil vooral ervan genieten om terug te zijn in het veldrijden en het wedstrijdgevoel weer te ervaren.” Ferrand-Prevot reed de cross van Diegem, die meetelt voor de Superprestige, al tweemaal eerder. Zowel in 2014 als in 2017 eindigde ze op de tweede plaats.

De Française maakte onlangs bekend dat ze zich niet langer richt op de wegwielersport. Voortaan legt ze zich volledig toe op veldrijden en mountainbiken, waar zij op de cross-country komende zomer een gooi wil doen naar olympisch goud.

In Diegem rijdt ze haar eerste grote cross sinds het WK vorig jaar. Via onder andere het Frans kampioenschap en de Wereldbekers van Nommay en Hoogerheide wil ze toewerken naar het WK in Dübendorf. “Cyclocross ligt me na aan het hart. Fysiek gezien kan ik zo aan mijn intensiteit bouwen en als kind deed ik altijd al aan veldrijden in de winter. ’s Winters is het wat moeilijker om te trainen, dus veldritten geven me een mooi doel.”

De veldrit van Diegem staat voor morgen gepland, 29 december.

Dit bericht bekijken op Instagram

Christmas time is over 🎄 I could enjoy all that healthy food 🥘 and a good family time 😍. My program has changed at the last moment and I’m very excited to start my first CX race at Diegem. I’m not expecting big results, I’m aiming to enjoy being back on CX and having that racing atmosphere again 🤩🤩🤩. . Et Noël est fini 🎄 J’ai pu profiter de toutes les choses saines que Noël a pour traditions 😅 mais maintenant de retour aux affaires. Mon programme a quelque peu évolué, et nous avons décider d’anticiper mon retour en Cyclo cross. Je serai donc de retour demain sur le super prestige de Diegem. Pas d’objectifs de performances dans un premier temps, je veux juste retrouver le goût de l’effort en course 🤩🤩🤩

Een bericht gedeeld door Pauline FERRAND-PREVOT (@paulineferrandprevot) op


Gevallen Loes Sels: “Op het eerste gezicht lijkt er niets gebroken”

Loes Sels heeft vooral schaafwonden overgehouden aan haar tuimeling in de Azencross in Loenhout. Uit eerste onderzoek kwamen geen breuken aan het licht. Al bij de start was ze betrokken bij een crash, waardoor ze de strijd vroegtijdig moest staken.

“Bedankt voor de vele berichten”, schreef Sels gisteravond op haar social media, toen ze zich had laten onderzoeken. “Op het eerste gezicht lijkt er niets gebroken. Wel heb ik veel schaafwonden opgelopen van mijn rug tot kleine teen. Nu zullen enkele moeilijke nachten komen. Zoals ze zeggen: eens je in de hoek zit waar de klappen vallen…”

Sels kukelde door haar opgave uit de top tien van de DVV Verzekeringen Trofee. Daarin staat zij nu elfde op 16:18 van leidster Ceylin del Carmen Alvarado.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.