Geen breuken geconstateerd bij gevallen Patrick Bevin
foto: Cor Vos
zaterdag 19 januari 2019 om 11:20

Geen breuken geconstateerd bij gevallen Patrick Bevin

Update Voor klassementsleider Patrick Bevin eindigde de vijfde etappe van de Tour Down Under in de ziekenwagen. De Nieuw-Zeelander kwam in de laatste tien kilometer ten val, kon toch finishen, maar moest na afloop ter controle naar het ziekenhuis. Onderzoek wees uit dat hij niets brak, maar wel kwamen meerdere blauwe plekken en kneuzingen aan heup en ribben aan het licht.

Net voorbij het bord van de laatste tien kilometer werd het peloton opgeschrikt door een grote valpartij, waarbij Bevin betrokken raakte. De kopman van CCC had ondersteuning nodig van een ploegmaat om weer op zijn benen te kunnen staan. Toen hij eenmaal weer op de fiets zat, wist hij nog op tijd terug te keren in het peloton en de etappe uit te rijden.

Na afloop van de etappe maakte CCC bekend dat Bevin meteen medisch werd behandeld. Even later volgde dan het bericht dat de Nieuw-Zeelander met de ambulance op weg was naar het ziekenhuis om röntgenfoto’s te laten maken. Daar bleek dat hij niets had gebroken, maar er werden wel blauwe plekken en kneuzingen aan heup en ribben vastgesteld.

Hersenschudding
Bevin wordt vannacht geobserveerd en ondergaat morgenochtend een test, die moet uitwijzen of hij een hersenschudding heeft opgelopen en of hij in staat is van start te gaan in de zesde etappe. Daarin zou hij dan zijn koppositie in de koers moeten verdedigen om zo de eerste Nieuw-Zeelander te worden, die de Tour Down Under op zijn naam weet te schrijven.

“Het was echt een nerveuze etappe en er werd de hele dag gevochten om posities”, reageerde Bevin na afloop. “Op een gegeven moment gingen de wielen tegen elkaar en viel ik. Ik heb een flinke klap gehad, maar ik hoop echt dat ik morgen aan het vertrek kan staan. Gelukkig heb ik niets gebroken, dus we gaan zien hoe ik morgenochtend opsta.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.