Gevallen Visconti terug op de fiets, Italiaanse beloftekoers tijdelijk stilgelegd
Giovanni Visconti - foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 16:17

Gevallen Visconti terug op de fiets, Italiaanse beloftekoers tijdelijk stilgelegd

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Giovanni Visconti, die weer op de fiets zit na zijn zware val in Oostenrijk, en de beloftekoers Giro Valle d’Aosta, waarin het peloton verkeerd reed.

Visconti terug op de fiets na zware val

Giovanni Visconti zit terug op de fiets na zijn zware valpartij in de vijfde etappe van de Ronde van Oostenrijk. In een gevaarlijke bocht ging de Italiaan van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM onderuit aan ruim zeventig kilometer per uur. Hij moest behandeld worden in het ziekenhuis aan zijn gehavende linkerbeen, maar amper een week later is hij terug in het zadel. Het is nog niet bekend wanneer Visconti weer een rugnummer kan opspelden.


Peloton rijdt verkeerd, Italiaanse beloftekoers stilgelegd

De eerste etappe van de Giro Valle d’Aosta is vandaag enige tijd geneutraliseerd geweest doordat het peloton een verkeerde weg was ingeslagen. Daardoor moest ook de kopgroep, met daarbij de Nederlander Ide Schelling, tijdelijk halt houden. Toen de koers werd herstart en alle tijdsverschillen waren gerespecteerd, kon iedereen zijn weg weer vervolgen. Op dat moment waren nog zo’n twintig kilometer te gaan tot aan de finish in Saint-Gervais Mont-Blanc.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.