Parcours Arctic Race of Norway, Tijl Pauwels maakt carrièreswitch

dinsdag 13 november 2018 om 13:00
Parcours Arctic Race of Norway, Tijl Pauwels maakt carrièreswitch

Teuns wint in Arctic Race. foto: ASO

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Arctic Race of Norway en Tijl Pauwels.

Gevarieerd parcours Arctic Race of Norway 2019 bekendgemaakt

De Arctic Race of Norway 2019 bestaat uit vier andere etappes dan de editie van 2018. In augustus kunnen de renners zich opmaken voor twee sprintritten en twee bergetappes. De Rus Sergei Chernetckii was dit jaar de beste in de Arctic Race of Norway.

Op donderdag 15 augustus vertrekt het peloton in Å. 182 Kilometer later finishen de renners in Leknes. Een rit geschikt voor de sprinters. De tweede rit brengt de coureurs van Henningsvær naar Svolvær, langs de kust. Ook hier zou het zomaar kunnen uitdraaien op een sprint. Het noordelijkste punt van de route bevindt zich in rit drie, wanneer de renners van Sortland naar Melbu rijden. De slotbeklimming van de Storheia Summit is 3,5 km lang, met een maximaal stijgingspercentage van 11,8%. De laatste etappe, op zondag 18 augustus, gaat van Narvik naar Lødingen. Het is dezelfde rit als waar de Belg Dylan Teuns in 2017 zegevierde.

Tijl Pauwels kiest per 2019 definitief voor de weg

De 20-jarige Tijl Pauwels stopt met veldrijden. Pauwels kiest bij de Continentale formatie Marlux-Bingoal volledig voor de weg, meldt zijn ploeg op Twitter. De neef van Kevin Pauwels combineerde beide disciplines de afgelopen jaren.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.