Gevolgen valpartij houden Szymon Sajnok uit Ronde van Polen
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 15:49

Gevolgen valpartij houden Szymon Sajnok uit Ronde van Polen

Voor Szymon Sajnok zijn de gevolgen van een valpartij in de Tour de Wallonie hardnekkiger dan gedacht. De jonge Pool van CCC voelde zich aanvankelijk goed genoeg om morgen aan de start te staan van de Ronde van Polen, maar vandaag werd besloten dat hij zich alsnog terugtrok.

In de vierde etappe van de Tour de Wallonie kwam Sajnok nog nipt tekort om Arnaud Démare van de dagzege te houden, maar een dag later moest de wereldkampioen omnium van 2018 de strijd vroegtijdig staken door een valpartij. Aanvankelijk kon hij weer op de fiets stappen en de koers voortzetten, maar door aanhoudende pijn in zijn nek en arm gaf hij enige tijd later alsnog op.

Nu blijkt de Ronde van Polen te vroeg te komen om terug te keren in de koers. Toen hij vandaag een ritje maakte, voelde hij zich niet comfortabel. Zijn ploeg meldt dat hij last had van pijn aan de borst, ademhalingsproblemen en schaafwonden zorgden voor veel ongemak. Hoewel de ronde van zijn thuisland een van zijn hoofddoelen was, besloot de ploeg hem aan de kant te houden.

“Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld om een van mijn belangrijkste doelen te missen. Ik voelde dat ik een goede vorm hard, mijn optreden in Wallonië toonde dat wel aan. Hoewel de crash veel pijn deed, was ik optimistisch over mijn deelname. Maar toen ik vanochtend een rondje maakte, had ik moeite om mijn stuur vast te houden, zat ik niet lekker en had ik moeite om adem te halen.”

Szymon Sajnok wordt vervangen door Paweł Bernas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.