Gewaardeerde ploegmaat van Laurens De Plus kondigt afscheid aan na blessure
Foto: Cor Vos
vrijdag 3 mei 2024 om 12:27

Gewaardeerde ploegmaat van Laurens De Plus kondigt afscheid aan na blessure

Welshman Luke Rowe stopt aan het einde van het jaar met koersen. De 34-jarige knecht reed zijn hele carrière – dertien seizoenen lang – op het hoogste niveau bij INEOS Grenadiers en haar voorgangers.

Rowe kreeg eind vorig jaar nog een contractverlenging van twee seizoenen – tot eind 2025 – maar een zoveelste valpartij tijdens de E3 Saxo Classic noodzaakt Rowe nu toch om zijn pensioen met een seizoen te vervroegen. Rowe liep daar onder andere een hersenschudding op.

“Ik heb een geweldige carrière gehad en ik heb er geen spijt van. Maar de afgelopen 18 maanden zijn op verschillende manieren zwaar geweest en met mijn laatste valpartij en de daaruit voortvloeiende blessure voelt het alsof dit het juiste moment is om te stoppen, terug te keren naar Wales en wat meer tijd met mijn gezin door te brengen”, klinkt het in het persbericht van de ploeg.

Eindigen in Tour of Britain
“Ik heb zoveel geweldige herinneringen en ik heb genoten van elk deel van het profrenner zijn. Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad dat ik alle dertien jaar als profrenner bij één team heb kunnen doorbrengen, een team dat me voor honderd procent heeft gesteund, zowel in goede als in slechte tijden. Hun toewijding en steun aan hun renners is van wereldklasse en dat is een deel van de reden dat ik nooit voor iemand anders heb willen rijden.”

Rowe focust zich nu op zijn herstel, maar wil dit seizoen wel nog in actie komen. “Samen met het team en de artsen proberen we om weer op de fiets te zitten. Ik heb de rest van het seizoen nog te gaan en ik zou graag weer willen koersen – waarbij de Tour of Britain mijn droomkoers is om mee te eindigen. Het zou heel speciaal zijn om mijn carrière te beëindigen door voor de fans van thuis te rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.