Gewilde Enric Mas wil verbeterd contract en extra helpers

donderdag 6 juni 2019 om 15:01
Gewilde Enric Mas wil verbeterd contract en extra helpers

foto: Cor Vos

Koerst Enric Mas volgend jaar nog voor Deceuninck-Quick-Step? De Spaanse ronderenner wordt al een tijdje in verband gebracht met Movistar, maar de 24-jarige coureur heeft nog nergens getekend. “Hij wil het contract van een renner die top-5 rijdt in de Tour”, zo vertelt zijn huidige teammanager Patrick Lefevere aan Het Laatste Nieuws.


Het contract van Mas loopt na dit seizoen af, waardoor het hardnekkige gerucht gaat dat de beloftevolle klimmer overstapt naar het Spaanse Movistar, waar een leegloop dreigt. Lefevere wil de Spanjaard echter graag aan boord houden. “Maar hij wil het contract van een coureur die top-5 rijdt in de Tour.”

“De potentie is er zeker, maar je zou het ook kunnen omdraaien en zeggen: finish eerst eens bij de eerste vijf. Vorig jaar werd hij tweede in de Vuelta a España, maar de Tour is toch nog iets anders. Je kunt ook een contract onder voorwaarden maken, waarbij zijn loon wordt aangepast als hij inderdaad top-5 weet te rijden.”

Betere omkadering 
Maar het gaat niet alleen maar om geld, aldus Lefevere. Zijn poulain wil ook graag meer steun in het hooggebergte. “Hij wil graag een paar mannetjes die hem kunnen bijstaan. Dat vroeg hij vorig jaar al na de Vuelta, maar toen was er geen plek meer. Voor 2020 is die ruimte er nog wel, waardoor we hem misschien die omkadering kunnen bieden.”

“De vraag is echter of hij zelf een ploeg nodig heeft, als je ziet hoe dominant Team Ineos is. Je kunt ook gewoon de knechten volgen om vervolgens op de slotklim te strijden met de kopmannen. Dat patroon is al jaren hetzelfde”, zo stelt Lefevere.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.