Giacomo Nizzolo maakt in Famenne Ardenne Classic langverwachte rentree
Nizzolo in het tenue van zijn voormalige werkgever Israel-Premier Tech - foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2024 om 15:05

Giacomo Nizzolo maakt in Famenne Ardenne Classic langverwachte rentree

Update Giacomo Nizzolo kwam dit seizoen nog niet in actie, maar zal volgens La Gazzetta dello Sport later deze maand eindelijk weer een rugnummer opspelden. De voormalig Europees kampioen zal in de Famenne Ardenne Classic (28 april) zijn langverwachte rentree maken.

Voor Giacomo Nizzolo eindigde 2023 in mineur. De Italiaanse sprinter brak op 23 december zijn tibiaplateau (het dragende deel van het scheenbeen) bij een ongeval en kon zich opmaken voor een lange revalidatie. We zijn nu bijna vier maanden verder en Nizzolo lijkt zich nu eindelijk te kunnen opmaken voor zijn rentree.

Ciro Scognamiglio, een doorgaans goed ingevoerde journalist van La Gazzetta dello Sport, meldt dat Nizzolo zijn opwachting zal maken in de Famenne Ardenne Classic. Ook Arnaud De Lie zal – nadat was vastgesteld dat hij kampte met de ziekte van Lyme – in deze Belgische eendagskoers terugkeren in het peloton. Nizzolo was eigenlijk al voorzien voor de Ronde van Turkije (21-28 april), maar deze rittenkoers komt nog te vroeg.

De 35-jarige Nizzolo maakte deze winter de overstap van Israel-Premier Tech naar Q36.5. Hij heeft een contract tot eind 2025 getekend bij de Zwitserse formatie.

Update 25/04 om 15.05 uur: Nieuws inmiddels bevestigd
Inmiddels hebben meerdere bronnen bevestigd aan WielerFlits dat Nizzolo wel degelijk zijn rentree zal maken in de Famenne Ardenne Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.