Gianni Marchand en Tarteletto-Isorex klaar voor reeks Belgische eendagskoersen: “Dat leeft in de groep”
foto: Cor Vos
zaterdag 14 augustus 2021 om 19:03

Gianni Marchand en Tarteletto-Isorex klaar voor reeks Belgische eendagskoersen: “Dat leeft in de groep”

Interview Voor Gianni Marchand (31) en zijn continentale ploeg Tarteletto-Isorex is een belangrijke periode aangebroken. Ze rijden vanaf zondag 15 augustus namelijk een programma vol UCI-koersen in België. “We zouden toch erg graag een keer in de toptien finishen”, zegt Marchand, die in juni nog derde eindigde in de Baloise Belgium Tour.

Met de GP Jef Scherens, de Egmont Cycling Race (het vroegere GP Stad Zottegem), de Grote Prijs Marcel Kint, de Druivenkoers (alle vier 1.1-koersen) én de Brussels Cycling Classic (1.Pro) neemt Tarteletto-Isorex in twee weken tijd deel aan vijf UCI-koersen in België. Het is een mooi programma voor de continentale ploeg, die soms ook aan koersen van een lager niveau deelneemt. Kopman Marchand staat in alle vijf deze koersen aan de start.

“Morgen start ik in de GP Jef Scherens samen met Lennert Teugels als kopman”, zegt Marchand. “Al is het bij ons zo dat degene die mee vooraan zit automatisch door de ploeg wordt beschermd. Niet alles draait dus om ons. Het is inderdaad een belangrijke periode van koersen waarin we goed willen presteren. Dat leeft in de ploeg. Sowieso zijn er tegelijk veel andere koersen bezig, zoals de Vuelta en de Tour of Norway, waardoor het deelnemersveld iets minder sterk is. Dat biedt kansen. We zouden erg graag een keer top tien rijden. Maar als er een podium zou bijzitten, zou onze ploegbaas Peter Bauwens super tevreden zijn.”

Tarteletto-Isorex hoopt in de GP Jef Scherens, de Egmont Cycling Race, de Grote Prijs Marcel Kint, de Druivenkoers (alle vier 1.1-koersen) en de Brussels Cycling Classic vooraan mee te doen – foto: Nico Dick

Bekken verschoven
Marchand reed tot dusver een uitstekend seizoen, met de derde plaats in het eindklassement van de Baloise Belgium Tour als uitschieter. Na dat onverwachte resultaat en het Belgisch kampioenschap op de weg reed hij een maand lang geen wedstrijden. Toch was Marchand ambitieus toen hij na die periode van rust de Tour de Wallonie aanvatte.

“Mijn doel was om daar voor een eindklassement te gaan. Met die gedachte had ik een bonusseconde gesprokkeld in de tweede etappe. Jammer genoeg kwam ik in de derde etappe zwaar ten val. Mijn bekken verschoof en bovendien kreeg ik door in de etappes daarna verder te blijven rijden ook rugklachten. Inmiddels lijken die rugklachten na behandelingen bij de osteopaat gelukkig opnieuw van de baan. Ik heb net een goeie trainingsweek gehad en ben opnieuw langsgegaan bij de kinesist en osteopaat. Normaal zou ik honderd procent klaar moeten zijn voor deze koersen”, besluit Marchand.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.