Gianni Moscon wil zich testen als klassementsrenner

Door , zondag 30 december 2018 om 12:25

foto: Sirotti

Gianni Moscon zal zich in 2019 niet alleen richten op het klassieke werk. “Ik wil mezelf ook testen als klassementsrenner. Te beginnen in Tirreno-Adriatico”, zo laat de Italiaan van Sky weten aan La Gazzetta dello Sport.


Moscon staat te boek als een alleskunner. Zo blonk de Italiaan al regelmatig uit in het eendaagse werk, maar maakte hij ook indruk bergop in dienst van onder meer Chris Froome. De 24-jarige renner is dan ook benieuwd hoe ver hij kan komen als ronderenner. “Daarom zal ik in Tirreno-Adriatico voor het klassement gaan.”

Giro d’Italia
Moscon zal komend seizoen ook zijn debuut maken in de Giro d’Italia. Eerder liet hij nog weten niet voor een klassement te gaan, om zich te richten op dagsucces. Nu krabbelt de Italiaan toch wat terug. “Ik zal zo lang mogelijk proberen aan te haken. Het is tijd om mijn grenzen af te tasten, mezelf te testen.”

Dit betekent echter niet dat Moscon de klassiekers zal overslaan. “Sterker nog: ik zal de voornaamste kopman zijn in het voorjaar. Een geweldige eer en verantwoordelijk.” De jongeling zal zijn seizoen beginnen in het Midden-Oosten, met de UAE Tour.

Programma flag-it Gianni Moscon voor 2019
flag-ae UAE Tour (24 februari-2 maart)
flag-it Strade Bianche (9 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-be/flag-fr Vlaamse voorjaar tot en met Parijs-Roubaix
flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.