Gianni Moscon wint Tour of Guangxi: “Nu tijd voor pizza en champagne!”

Gianni Moscon wint Tour of Guangxi: “Nu tijd voor pizza en champagne!”

foto: Sirotti

zondag 21 oktober 2018 om 12:48

Gianni Moscon mag zich eindwinnaar noemen van de Gree-Tour of Guangxi. De Italiaan van Sky zag zijn leidende positie niet meer in gevaar komen tijdens de slotetappe naar Guilin. “Het is geweldig om een WorldTour-koers te winnen”, zo sprak hij na afloop in het flashinterview.

Moscon legde de basis voor zijn eindzege in de vierde etappe, met aankomst op de korte slotklim naar Mashan Nongla Scenic Spot. Hij had voorafgaand aan de slotrit een voorsprong van negen seconden op de Oostenrijker Felix Großschartner. 

Zijn leiderstrui werd in de druilerige slotetappe echter niet meer bedreigd, waardoor hij zich na Tim Wellens de tweede laureaat mag noemen van de Gree-Tour of Guangxi. “Het is geweldig om een WorldTour-wedstrijd te winnen”, was zijn eerste reactie. “Het was ook belangrijk om deze week resultaat te boeken.”

Succesvol einde van een goed najaar 
“We zijn dan ook erg blij. We kunnen nu met een goed gevoel de winter in.” Moscon heeft er een succesvol najaar opzitten, met ook nog zeges in de Coppa Agostoni en de Giro della Toscana. Bovendien werd de allrounder vijfde op het WK in Innsbruck.

“Ik heb al vanaf september een goede vorm. Ik heb dan ook niet specifiek getraind voor deze koers. De ploeg heeft me op de moeilijke momenten echt geweldig geholpen.” En wat nu? “Het is tijd voor pizza en champagne!”, besluit hij lachend.

Dit artikel delen:

2 Reacties

vlaamse ardennen 21 oktober 2018 om 13:27

Edit: Gedraag je

0
achtpuntzes 22 oktober 2018 om 07:33

Als Moscon zich ook maar gedraagt.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone