Gianni Moscon: “Zege goed voor de moraal”
foto: Sirotti
woensdag 19 september 2018 om 18:54

Gianni Moscon: “Zege goed voor de moraal”

Voor Gianni Moscon (Sky) smaakten de druiven zoet tijdens de Giro della Toscana. Hij profiteerde optimaal van het harde werk van zijn ploeggenoten, viel aan op de laatste beklimming van de Monte Serra en troefde Domenico Pozzovivo en Romain Bardet af in de slotfase. De Italiaan moest enige tijd toekijken na een slaande beweging in de Tour de France. Zaterdag sloeg hij al terug met de zege in de Coppa Agostoni, en vandaag was hij dus opnieuw de beste.

“De afgelopen vijf weken heb ik echt hard gewerkt. Om zo terug te keren is mooi en het harde werken was het waard. De vorm is echt goed en ik hoop dat ik dit kan doortrekken naar het WK Wielrennen. Maar ook daarna zijn er veel koersen en het seizoen is nog altijd lang”, zei Moscon.

Nadat hij zaterdag dus al won in de Coppa Agostini, stond hij vandaag opnieuw op het hoogste treetje. “In beide wedstrijden leverde de ploeg uitstekend werk. De jonge gasten verrasten me, ze waren ijzersterk. Iedereen doet zijn werk, gaat diep en er is grote toewijding van iedereen. Ethan deed de hele dag kopwerk. Het was een zware dag voor hem en iedereen deed het goed. Ook wil ik Eddie (Dunbar, red.) in het bijzonder noemen – hij deed het geweldig op de laatste klim.”

Vertrouwen
Volgens Moscon zijn deze zeges goed voor zijn moraal. “Ze geven me vertrouwen. Tijdens het WK is iedereen in topvorm. Maar ik voel dat ik er klaar voor ben en je weet maar nooit, met een beetje geluk kan alles gebeuren.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
19 september 2018 19:21
Toch wel bijzonder als je dankzij het werk van een illegale renner kan winnen en niemand die er een probleem van maakt.
  19 september 2018 19:27
  Is er een officiële reactie geweest van de UCI over de toevoeging van Dunbar eigenlijk? Er even van uitgaande dat die regel over de limiet van het aantal renners per ploeg nog steeds geldt uiteraard.
  19 september 2018 22:48
  Ze hebben nu inclusief 33 renners. De regel is:
  Max 28 renners.
  Dit mag uitgebreid worden naar 30 met minimaal 2 neoprofs.
  En daar bovenop mag je vanaf begin Augustus
  tot einde seizoen 3 stagiaires...
  20 september 2018 00:25
  Ze hebben maar twee stagiairs, Dunbar mag geen stagiair zijn. En dus hebben ze een renner te veel en is dit het zoveelste geval dat de UCI de regels overboord gooit/bewust negeert voor Sky.
  Pure competitievervalsing.
19 september 2018 19:28
Karakter coureur, mooi. Zou wat zijn mocht die wereldkampioen worden!
20 september 2018 08:44
Is toch een klasbak. Strijdvaardig en sluw. Gaat nog meer winnen dit jaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.