Gianni Vermeersch 3e in GP Jef Scherens: “Niet de bedoeling van mij om hier een sprint te rijden”
foto: Cor Vos
zondag 15 augustus 2021 om 15:51

Gianni Vermeersch 3e in GP Jef Scherens: “Niet de bedoeling van mij om hier een sprint te rijden”

Niet topfavoriet Tim Merlier was de beste renner van Alpecin-Fenix in de uitslag van de Grote Prijs Jef Scherens, maar Gianni Vermeersch. De West-Vlaming kwam als derde over de streep, kopman Merlier werd zevende.

Vermeersch moest in de finale vooral aanvallen in de finale beantwoorden, in dienst van kopman Merlier. “Ik moest proberen mee te gaan met aanvallen in de finale en dat gebeurde ook op de laatste klim. Het was natuurlijk niet de bedoeling om mee te rijden, want alles was voor de spurt. Ik zat in ideale stelling, maar jammer genoeg is het een en ander misgelopen in de slotkilometer. Blijkbaar was er bijna een valpartij geweest.

Ik wist de hele tijd dat Tim in mijn buurt was, dus ik zat eigenlijk perfect om de spurt aan te trekken. In de laatste lijn keek ik achter mij en zag ik dat er een gaatje was gevallen. Ik probeerde de snelheid achter de twee eersten hoog genoeg te houden in de hoop dat Tim nog ging komen, maar dat was jammer genoeg niet het geval. Het was niet echt de bedoeling van mij om hier een sprint te rijden, dus dat is wel jammer”, aldus de West-Vlaming.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.