Gianni Vermeersch (6e) hoopt op WK-selectie: “Wil mij de komende wedstrijden tonen”

zondag 12 januari 2020 om 19:30
Video

Vooraf behoorde hij niet tot de favorieten, maar toch was Gianni Vermeersch vandaag tijdens het BK Veldrijden in Antwerpen een van de renners die de koers kleur gaf. “Wanneer niemand mij verwacht, ben ik op mijn best”, vertelde hij na afloop voor de camera van WielerFlits.

“Ik weet van mezelf dat ik de voorbije maanden niet op niveau was”, zegt hij eerlijk. “Misschien heb ik na een mooi wegseizoen iets teveel hooi op mijn vork genomen. Maar ik voelde de voorbije wedstrijden dat ik beter en beter werd. Ik ben blij dat ik hier de hele wedstrijd mee kon doen voor het podium. Pas de laatste ronde moest ik passen.”

Hij hoopt alsnog mee te mogen naar het WK. “Ik word hier zesde op het BK. Iedereen die in de top tien zit, hoopt dat hij mee mag naar het WK. Het is de mooiste wedstrijd van het seizoen. Ik wil mij de volgende wedstrijden tonen en hoop dat ik dan mee mag.”

De komende weken richt hij zich eerst op het wereldbekerklassement, waarin hij nu negende staat. “In Nommay wil ik graag bevestigen. Dat is het enige klassement waar ik nog een mooie plaats te verdienen heb. Daar hoop ik nog te kunnen verbeteren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair