Gianni Vermeersch: “Hoop mij te tonen in Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen”

Door , maandag 2 maart 2020 om 20:00
Gianni Vermeersch: “Hoop mij te tonen in Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen”

Gianni Vermeersch in de Tour of Antalya - foto: Cor Vos

Gianni Vermeersch was vorig voorjaar een van de grote verrassingen binnen de ploeg van Mathieu van der Poel. Inmiddels is de crosser van Alpecin-Fenix een jaar ouder en wijzer. Vermeersch hoopt een grotere rol te kunnen spelen in de (semi-)klassiekers, te beginnen in de GP Le Samyn. Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen zijn zijn hoofddoelen.

Het eerste voorjaar van kopman van Mathieu van der Poel en Corendon-Circus draaide uit op een groot succesverhaal. Gianni Vermeersch (27) speelde daar een rol in. Hij wist als een van de laatste helpers van ‘MVDP’ over te blijven in de finale van Gent-Wevelgem. Hij reed zich daarmee in de selectie voor de Ronde van Vlaanderen.

Vermeersch weet dat dit voorjaar niet veel zal veranderen aan zijn rol ten opzichte van vorig seizoen. “Daar heb ik mij mooi getoond”, geeft hij aan voor de camera van WielerFlits. “Ik ben iemand die mij heel goed kan positioneren en als ik dat met een kopman kan doen, dan is dat met zeer veel plezier.”

Vermeersch (midden) ondersteunt Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race – foto: Cor Vos

Toch weet Vermeersch dat ook hij pas voor de tweede keer een voorjaar gaat rijden. “Ik denk dat ik nog een beetje ervaring op moet doen. Vorig jaar was het nieuw voor mij, die wedstrijden. Parcourskennis had ik al wel, maar de aanloop naar bepaalde stroken ken ik nu ook. Dat is wel een pluspunt dat ik meeneem. Ik heb het gevoel dat mijn waardes deze week vrij goed zijn, dus ik hoop dat ik toch nog een stapje gezet heb.”

Vertrouwen opgedaan in Turkije

We spraken Vermeersch tijdens de Tour of Antalya, waar hij zijn wegseizoen begon met een goede eindklassering. Hij werd er namelijk vierde in het klassement en kwam in de slotrit één plek (als hij niet vierde, maar derde werd) tekort om de eindoverwinning te grijpen in de Turkse vierdaagse. Dat Vermeersch met vertrouwen naar het klassieke voorjaar mag gaan, vertelt hij.

“Ik voelde op training wel dat ik goed was, maar ik had niet verwacht dat ik in Antalya echt al heel goed ging zijn. In de bergrit kon ik mooi mijn mannetje staan bergop, ik had daar misschien toch nog iets dichter kunnen eindigen”, kijkt hij terug. Voor zichzelf heeft Vermeersch twee voorjaarskoersen met rood omcirkeld. “Strade Bianche, dat is wel een heel belangrijke voor mij. Daar hoop ik iets moois te kunnen tonen. En daarna is Dwars door Vlaanderen wel een wedstrijd die mij erg goed moet liggen. Ik hoop dat ik daar ook in topvorm aan de start sta.”

Twijfels na mindere veldritwinter

Dat hij in Antalya een goed klassement reed, daar verraste Vermeersch zichzelf ook mee. Hij had namelijk een (voor zijn doen) minder veldritseizoen gereden in het tenue van Creafin-Fristads. Zo werd hij onder meer gepasseerd voor het WK in Dübendorf. Denkt Vermeersch daardoor niet ondertussen aan een definitieve switch van het veld naar de weg?

“Ik denk dat ik altijd nog wel zal blijven crossen. Ik doe het veel te graag”, geeft hij aan. Toch heeft de afgelopen winterperiode hem aan het denken gezet. “Het is wel een beetje moeilijk. Ik heb mijn slechtste winter, of nu ja… De laatste twee maanden waren niet wat ik ervan gehoopt had. Maar als je dan ziet hoe ik in mijn eerste wegwedstrijd rijd, het is precies alsof die winter er niet geweest is. Ik voel mij terug goed, dus dat is wel een beetje raar.”

“Ik zal proberen een heel mooi wegprogramma af te werken en zal mij dan weer klaarstomen voor hopelijk een mooiere winter”, sluit Vermeersch af met een lach.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.