Gianni Vermeersch: “Hoop op selectie voor de Ronde”

Gianni Vermeersch: “Hoop op selectie voor de Ronde”

©Cor Vos

zondag 31 maart 2019 om 20:13
Interview

De meest opvallende naam in de groep die sprintte voor de overwinning in Gent-Wevelgem was die van Gianni Vermeersch (26). De veldrijder stond zijn kopman van der Poel bij tot in de diepe finale. Voor Vermeersch was het een verrassing dat hij zo lang kon volgen. “Ik heb er zelf geen verklaring voor”, vertelde Vermeersch na afloop aan WielerFlits.

Aanvankelijk was de West-Vlaming al gelost na zestig kilometer. “Ik zag het even niet meer zitten. Ik wou even iets eten en ik liet me volledig verrassen. Ik heb moeten rijden tot op de Zwarteberg, op 105km voor de finish, voor ik opnieuw aansluiting kon maken met het peloton. Ik hield me wat afzijdig op de vlakke stroken om dan de sprong te kunnen maken op de heuveltjes. Ik ben daar als een van de enige in geslaagd.”

Zijn ploegmaat van der Poel zal blij geweest zijn dat Vermeersch die sprong nog kon maken, want hij hield de Nederlands kampioen uit de wind waar het moest. Nu rijst de vraag of Corendon-Circus Vermeersch niet moet inzetten voor de Ronde van Vlaanderen. “Ik ben geselecteerd voor de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Ik kan daar van belang zijn voor Mathieu”, verklaart Vermeersch. “Ik hoop wel op de Ronde van Vlaanderen, maar ik weet niet of ik dan fris aan de start van de volgende wedstrijden zal staan.”

Voor de West-Vlaming is het een verrassing dat hij dit in zijn mars heeft. “Ik ben gewend om wedstrijden zoals de Ronde van Luik te rijden. Ik wist wel dat ik mijn mannetje kon staan op de weg, maar niet op dit niveau. Toen ik rond me keek zag ik al die kleppers zitten. Zij hebben een ideale voorbereiding gekend. Ik heb na de cross één week platte rust genomen en daarna ben ik met de ploeg op stage geweest. Ik weet niet of ik dit niveau langer dan een maand aan kan”, besluit Vermeersch tevreden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.