Gianni Vermeersch hoopt stiekem op WK-selectie

Gianni Vermeersch hoopt stiekem op WK-selectie

foto: Cor Vos

donderdag 19 augustus 2021 om 14:09

Gianni Vermeersch eindigde zondag derde in de GP Poeske Scherens in Leuven. De Druivenkoers en de Benelux Tour zijn de volgende wedstrijden waarin de West-Vlaming aan de start staat. Volgt later ook het WK? “Dat zit in mijn achterhoofd”, zegt Vermeersch. “Ik heb het voorbije voorjaar getoond dat ik bij de betere Belgen hoor.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Vermeersch kende zondag een moeilijke slotfase in de straten van Leuven. Hij reed in dienst van Tim Merlier, maar bij het opdraaien van de Bondgenotenlaan was zijn kopman plots een eindje achteruitgeslagen. “Ik twijfelde”, deed hij achteraf zijn verhaal. “Moest ik aanzetten? Moest ik toch nog wachten op Tim? Toen bleek dat hij niet meer kon winnen, reed ik alsnog mijn eigen sprint. Zonde wel, want zat Tim in mijn wiel, dan was hij moeilijk te kloppen geweest.”

Voor de 28-jarige West-Vlaming van Alpecin-Fenix was zijn prestatie wel een teken dat het conditioneel goed zit in deze fase van het seizoen. De Druivenkoers in Overijse en de Benelux Tour zijn de volgende wedstrijden op zijn agenda. Opnieuw in dienst van de ploeg. “Dat is nu al een tijd mijn rol en die ligt me wel”, zegt hij.

Voordeel
“Zoals in Leuven. Ik reed met Tim Merlier in het wiel rond, hield hem voorin wanneer nodig en in de finale was het mijn taak om te reageren op demarrages. Zo reageerde ik op een aanval van Aimé De Gendt op de Wijnpers. Het klopt dat ik dan zelf meestal geen resultaat haal, maar dat deert me niet. En wie weet spring ik een keer mee en gaat de aanval wel door. Dan kan ik de benen stilhouden en daar misschien mijn voordeel uit halen.”

Stiekem denkt Vermeersch ook aan een WK-selectie. Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft intussen vijf van de acht namen in zijn hoofd, maar daar is Vermeersch nog niet bij. “Er zijn nog drie plekjes over. Wie weet? Ik heb in het voorjaar getoond dat ik bij de betere Belgen was. De WK-finale wordt op hetzelfde parcours verreden als dat van zondag. Ik heb gemerkt dat het mij ligt. Hopelijk word ik bij de kandidaten voor een selectie gerekend.”

Technische finale
Zijn parcourskennis heeft Vermeersch dus alvast mee. “Het is technisch en het kan hectisch worden. Zondag is de eerste twee ronden fel gekoerst geweest en dat leverde al een aantal valpartijen op. Al vermoed ik dat het op het WK dan al goed uiteen zal liggen.”


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair