zaterdag 8 juni 2024 om 18:23

Gianni Vermeersch wint Dwars door het Hageland: “Begon te twijfelen door Abrahamsen”

Video Gianni Vermeersch pakte vandaag de zege in Dwars door het Hageland. Het was zijn eerste koers sinds hij in de Antwerp Port Epic, ook al een gravelkoers, een elleboogbreuk opliep. “Ik heb eigenlijk weinig tot geen last gehad”, vertelde hij na afloop bij WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Alleen als ik voluit bergop moest sprinten, voelde ik wel dat er nog iets aanwezig was. Maar het was een meevaller”, aldus Vermeersch, die in de finale voorop kwam met Hartthijs de Vries en Jonas Abrahamsen. Laatstgenoemde had enkele van zijn Uno-X ploeggenoten in het achtervolgende groepje en mocht dus niet meerijden. De samenwerking leek daardoor niet optimaal bij de koplopers.

“Abrahamsen reed niet mee, dus dat was wel een beetje moeilijk”, vertelt Vermeersch. “Hij is in heel goede doen. Zeker toen hij op het Grasbos (de voorlaatste helling, red.) nog een aanval plaatste, moest ik heel diepgaan om mee te kunnen. Vanaf dat punt begon ik wel een beetje te twijfelen en wilde ik ook niet meer vol doorrijden. Gelukkig kwam Hartthijs de Vries nog terug, waardoor ik toch nog een beetje kon pokeren in de laatste kilometer. Dat viel wel mee.”

Tour de France
De overwinning in Dwars door het Hageland doet ‘heel veel deugt’ voor Vermeersch. “Ik ben hier al een keer tweede en twee keer derde geweest, maar die overwinning ontbrak nog. Ik ben heel blij dat het vandaag gelukt is. Of ik hierdoor mijn Tourselectie verzeker? Ik weet niet. Ik heb bewezen dat de conditie goed is, maar om je hier te bewijzen voor de Tourselectie… Ik weet niet of dit voldoende is. We zien wel. Volgende week zal de Ronde van België ook nog belangrijk zijn.”

Mocht Vermeersch naar de Tour gaan, welke rol krijgt hij dan? Kijkt hij specifiek uit naar de gravelrit naar Troyes? “Ik denk dat dat me wel moet liggen. Ik heb al bewezen dat ik Mathieu een beetje kan helpen. En in het begin van de sprinttrein kan ik ook af en toe mijn ding doen. Maar het is natuurlijk aan de ploeg om dat in te plannen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.