Giant-Alpecin geeft Duits talent Walscheid stageplek
foto: Kuota-Lotto
dinsdag 21 juli 2015 om 14:02

Giant-Alpecin geeft Duits talent Walscheid stageplek

Max Walscheid mag zich vanaf 1 augustus gaan bewijzen bij Giant-Alpecin. De Duitse WorldTour-ploeg geeft hem een stageplek. De 22-jarige Duitser rijdt momenteel bij het Kuota-Lotto, een continentale ploeg uit Duitsland.

Walscheid sprintte vorig jaar naar de Duitse beloftentitel op de weg, en dit seizoen wist hij in de Tour de Berlin (2.2U) een etappe te winnen. In het eindklassement moest hij enkel Steven Lammertink voor zich dulden. In de Garmin Velothon Berlin (1.1) reed hij tussen de profs naar een tiende plek.

Giant-Alpecin ziet in Walscheid een sterke sprinter. “Maar hij heeft ook de potentie om door te groeien naar de klassieke koersen”, zegt Rudi Kemna in het persbericht. “We zijn blij dat we Max de mogelijkheid kunnen geven om zichzelf te ontwikkelen, en hem een nieuwe stap in zijn carrière te laten zetten.”

Walscheid zelf weet dat dit een uitgelezen mogelijkheid is om zich te tonen. “Ik ben heel trots en blij dat ik deze kans krijg om mijn capaciteiten als renner en persoon te laten zien bij Giant-Alpecin. Het is een grote kans voor mij en ik ben zeker gemotiveerd om te laten zien wat ik kan. Ik kan niet wachten om te koersen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2015 14:12
Prima renner, dacht eigenlijk dat ie nog iets jonger was.
Zou Giant het ook aandurven om Der Willi een plek aan te bieden? Iets minder compleet dan Walscheid, maar wel een betere sprinter en ook nog ruim een jaar jonger.
21 juli 2015 15:16
@ 123 ik hoop ook dat ze willi een kans gaan geven. Ze schuwen het bij giant niet om af een toe een renner puur uit commercieel oogpunt een kans te geven. Willi kan een ware internet cultheld worden (voor zover dat al niet zo is), dat moet interessant zijn!
21 juli 2015 15:24
@GMT
En daarnaast heeft hij die Haare schön.
21 juli 2015 16:54
En dan wellicht Herklotz als derde stagiair (of zou hij de renner zijn die Bora eigenlijk als stagiair wilde hebben, maar geen toestemming kreeg)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.