Gibbons schiet raak in Virtual Tour de France, Van der Poel vierde
foto: screenshot Zwift
zaterdag 4 juli 2020 om 16:57

Gibbons schiet raak in Virtual Tour de France, Van der Poel vierde

Ryan Gibbons heeft de eerste etappe in de Virtual Tour de France gewonnen. De Zuid-Afrikaan spurtte op het virtuele wielerplatform Zwift naar de overwinning voor Pier-André Cote, Nick Schultz en Mathieu van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Net als in de vrouwenkoers bleef het peloton lang compact. Renner als Mike Teunissen, Edvald Boasson Hagen en Freddy Ovett lieten zich wel zien, maar een kopgroep werd nooit echt gevormd. Ook niet op de laatste heuvel, waar Pavel Sivakov en Michal Kwiatkowski het peloton uit elkaar probeerden te rijden.

Zij mislukten in hun poging, waarna er om de zege mocht worden gesprint – een poging van Guillaume Van Keirsbulck veranderde daar niks aan. In de laatste paar honderd meter kreeg Gibbons een perfecte lead-out van ploegmaat Boasson Hagen. Zodoende kon de Zuid-Afrikaan naar de etappeoverwinning sprinten.

Dankzij de zesde plaats van Boasson Hagen wist het Afrikaanse WorldTour-team naast de etappezege ook nog eens de gele trui voor zich op te eisen, die zij zondag direct kunnen verdedigen.

Uitslag eerste etappe flag-fr Virtual Tour de France
1. flag-za Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling)
2. flag-ca Pier-André Cote (Rally Cycling)
3. flag-nz Nick Schultz (Mitchelton-Scott)
4. flag-nl Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)
5. flag-au Freddy Ovett (Israel Start-Up Nation)
6. flag-no Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling)
7. flag-ca Matteo Dal-Cin (Rally Cycling)
8. flag-au Harry Sweeny (Lotto Soudal U23)
9. flag-be Greg Van Avermaet (Team CCC)
10. flag-pl Michael Kwiatkowski (Team Ineos)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.