Gidich wint slotrit Tour of Qinghai Lake, eindzege Monsalve
Yevgeniy Gidich - Foto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick
zaterdag 29 juli 2017 om 08:37

Gidich wint slotrit Tour of Qinghai Lake, eindzege Monsalve

Yevgeniy Gidich heeft in China de dertiende en laatste etappe van de Tour of Qinghai Lake op zijn naam geschreven. De 21-jarige Kazach van Vino-Astana Motors bleef in Zhongwei na een rit van 111 kilometer Ahmet Örken (Torku Sekerspor) voor. De Eritreër Meron Teshome (Bike Aid) eindigde als derde.

De leiderstrui bleef om de schouders van Yonathan Monsalve. De 28-jarige Venezolaan mag zich eindwinnaar noemen. Hij volgt op de erelijst Sergiy Lagkuti op.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2017 09:37
Nou met een beetje geluk kan Monsalve weer naar een pro-continental ploeg na dit resultaat. Jobhoppen is hem niet vreemd de laatste jaren.
29 juli 2017 11:07
De eerste keer dat een Chinese ploeg (en zowaar met Chinese renners) deze ronde wint volgens mij. Monsalve had bij de start nog maar 3 ploegmaats en aan het einde van de rit nog maar 2. Die jongens hebben dus hard geknokt voor hun kopman.

Gidich vanaf komende week overigens stagiair bij Astana.
29 juli 2017 14:25
Yevgeniys fotograaf heeft wel een meesterlijke naam.
29 juli 2017 14:40
Jérémy-Günther-Heinz Jähnick is met name bekend vanwege zijn creatieve composities met helmen. Vaak onbegrepen en miskend door collega's als Sirotti, verguisd door het grote wielerpubliek maar zeer populair in Kazachstan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.