Gil Gelders triomfeert in Italiaanse beloftenkoers Ruota d’Oro
Gil Gelders op archiefbeeld - foto: Cor Vos
dinsdag 26 september 2023 om 18:49

Gil Gelders triomfeert in Italiaanse beloftenkoers Ruota d’Oro

België boven in de Ruota d’Oro-GP Festa del Perdono. Gil Gelders heeft de Italiaanse beloftenkoers op zijn naam geschreven. De 20-jarige coureur, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step, kwam na goed 170 kilometer als eerste over de streep.

In de 54ste editie van de Ruota d’Oro-GP Festa del Perdono kregen de renners geen zware beklimmingen voorgeschoteld, maar het uitgetekende traject liep wel de hele dag op en af. De laatste vijftien kilometer werden gekruid door de Cima Monticello (1,1 km aan 7,9%) en de klim naar Cicogna (800 meter aan 6,6%).

Gelders voelde zich duidelijk in zijn sas op deze hellingen en wist zich dan ook te onderscheiden in de finale. De beloftevolle coureur mocht uiteindelijk met de Venezolaan Francisco Peñuela gaan sprinten om de overwinning. Gelders wist in een spannende sprint net aan het langste eind te trekken. De Italiaan Florian Kajamini kwam als derde over de streep.

Voor Gelders is het niet zijn eerste sportieve uitschieter van 2023. Eerder dit jaar was hij al succesvol in de U23-versie van Gent-Wevelgem en won hij een etappe in de Giro Next Gen. Gelders werd verder ook tweede in de beloftenversie van Parijs-Roubaix, achter de onlangs verongelukte Tijl De Decker.

Volgend jaar prof… bij Soudal Quick-Step?
Gil Gelders krijgt volgend jaar de kans om te laten zien wat hij waard is tussen de beroepswielrenners. De talentvolle puncheur heeft namelijk al een tweejarig profcontract op zak bij Soudal Quick-Step, al is het de vraag wat nu zijn situatie is, aangezien de Belgische ploeg achter de schermen druk bezig is om te fuseren met Jumbo-Visma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.