Gilbert: “Amstel Gold Race brengt extra druk teweeg”
Foto: Sirotti
zaterdag 18 april 2015 om 12:23

Gilbert: “Amstel Gold Race brengt extra druk teweeg”

Vele ogen zullen zondag in de Amstel Gold Race gericht zijn op Philippe Gilbert. De Belg wist de Limburgse klassieker al driemaal te winnen. “Dat ik het rugnummer 1 draag, bezorgt me geen stress”, aldus Gilbert tegenover Belga. “Maar ik moet wel toegeven dat de Gold Race extra druk teweegbrengt.”

“Op de Cauberg heb ik enkele van mijn mooiste overwinningen behaald, driemaal de Gold Race en in 2012 werd ik er wereldkampioen. Maar als ik moet kiezen, geniet Luik-Bastenaken-Luik toch mijn voorkeur, onder meer omdat ik Luikenaar ben. Ik heb hard gewerkt voor de Ardense week. Dit is één van de periodes waarin ik erg goed ben.”

Gilbert komt goed uit de voeten op de Cauberg. “Die bult vereist een korte en krachtige inspanning, daar houd ik van”, verklaart de kopman van BMC. “Één van mijn trainers zei me dat dit één van de lastigste inspanningen is in de sport. Fysiek en mentaal moet je tot het uiterste gaan. Op de Cauberg is een goede positie bovendien uiterst belangrijk.”

Hij ziet Michal Kwiatkowski en Joaquim Rodriguez, winnaar van de Ronde van het Baskenland, als belangrijke tegenstanders. “Daarnaast was Alejandro Valverde helemaal in zijn element in de Ronde van Catalonië. Wanneer Valverde een doel vooropstelt, is hij altijd present”, besluit Gilbert.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 april 2015 12:37
Noemt meteen zijn belangrijkste concurrenten op.
Wel leuk dat er de beste wielrenners van de wereld min of meer in Nederland rijden :P
Hopelijk rijden de Nederlanders zeer attractief en maken ze er een spektakel van. Met Mollema zeker een kanshebber voor het podium wanneer hij over een goede vorm beschikt!
18 april 2015 14:54
BMC en Orica-GreenEDGE zullen de koers in handen nemen en controleren.
Vergeet niet dat er 258 km moet afgelegd worden, dit is voor velen niet haalbaar op dit parcours van de Amstel Gold Race.
18 april 2015 15:11
Waarom moet iedereen steeds verkondigen dat ze LBL mooier vinden dan AGR?

Doen ze toch ook niet bij de andere klassiekers?
18 april 2015 15:54
@mollemarijden
'min of meer' Nederland, hahaha ;)
18 april 2015 16:03
@Scotty
Kristoff had dit jaar bv. een bijzondere voorkeur voor de Ronde. Natuurlijk hebben renners hun favoriete wedstrijden, en dan is het logisch dat LBL het meest geliefd is. Van het drieluik is het de zwaarste, en de oudste koers met het meeste aanzien. LBL en AGR hebben desondanks toch een gelijkaardige erelijst, dus je hoeft je niet druk te maken. We zijn dit jaar aan de 50e AGR toe waarmee toch enigszins een mijlpaal wordt overschreden.
18 april 2015 17:25
@scotty
Verschiet je daar van? De oudste klassieker, met mooi parcours, en dat in je woonstreek, ik zou het ook wel weten.
18 april 2015 19:27
@BlancoProCycling
Hahha ja goed gelezen! Ja in koppertje natuurlijk.
18 april 2015 23:01
Ik "verschiet" er niet van, maar ik vind het geen toegevoegde waarde hebben. Ik heb het ook over oa Hoogerland (die bij beide koersen kansloos is maar goed).

Dat Kristoff zich focust op RVV wil niet zeggen dat hij PR niet net zo graag wil winnen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.