Gilbert beslist vandaag over deelname Luik-Bastenaken-Luik
vrijdag 24 april 2015 om 07:54

Gilbert beslist vandaag over deelname Luik-Bastenaken-Luik

Philippe Gilbert beslist vandaag of hij zondag aan de start staat van Luik-Bastenaken-Luik. Dat vertelt ploegleider Valerio Piva aan Het Laatste Nieuws. De kopman van BMC moest donderdag een verkenning vroegtijdig afbreken omdat hij nog te veel last heeft van de blessures die hij opliep bij een val in de Waalse Pijl. Naast schaafwonden heeft Gilbert vooral last van zijn rechterknie. Vandaag zal de ploeg de finale van ‘La Doyenne’ verkennen. “We blijven er samen met hem in geloven, maar beseffen tegelijk dat zijn toestand toch aanzienlijk zal moeten verbeteren”, erkent Piva. “Hoe dan ook is dit geen ideale aanloop voor ‘Phil’ naar Luik-Bastenaken-Luik. Ook voor het team is het een fikse streep door de rekening. Gilbert is onze enige kopman. Een alternatief hebben we niet meteen, aangezien ook Samuel Sanchez woensdag viel en vol schaafwonden staat.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 08:51
Van Garderen, Van Avermaet, Hermans, Atapuma, Caruso, De Marchi, Dennis?

Toegegeven, geen topfavorieten maar hier staan al 7 namen die als mogelijke kopman zouden kunnen functioneren ipv Gilbert en Sanchez.
24 april 2015 09:00
Gaat van Avermaet hier ook al van start? Wat is die man al lang in topvorm zeg. Sta er iedere keer weer van te kijken wanneer hij meedoet en ik hem in de finale weer tegen kom.
24 april 2015 09:04
Toch geen beste voortekenen voor zondag....
24 april 2015 09:15
Daarnet een interview gehoord met Van Avermaet en hij start niet.. en voor Gilbert ziet het er niet zo goed uit. Waarschijnlijk zal hij starten maar met niet veel ambities.. heeft zowel fysiek als mentaal een deuk gekregen:
-Gezien het gesapige tempo op de muur van hoei zou hij daar misschien al gewonnen hebben.
-En nu met die blutsen valt zijn 'Luik' nu ook in't water.'
24 april 2015 10:37
Dan lijkt het me duidelijk: Silvan Dillier!! :D

Om te reageren moet je ingelogd zijn.