Gilbert blijft dromen van de Ronde, Van Avermaet minder enthousiast
vrijdag 18 december 2015 om 09:46

Gilbert blijft dromen van de Ronde, Van Avermaet minder enthousiast

Philippe Gilbert blijft nog altijd dromen van de Ronde van Vlaanderen en wil deze koers komend seizoen dan ook graag rijden. Op de ploegpresentatie van BMC werd die wens nog maar eens onderstreept, al lijkt het erop dat ploegmaat Greg Van Avermaet er nog wel wat over te zeggen heeft.

Van Avermaet geldt normaliter als een grote troef in de Vlaamse klassiekers, terwijl Gilbert zijn kunstje vaak doet in Wallonië. Maar als het aan Gilbert ligt, komt daar verandering in. “Het is een koers die ik in mijn hart draag, die ik kan winnen, en die ik nog niet gewonnen heb”, zei Gilbert in Het Nieuwsblad. “Dat zijn drie motivaties om aan de start te komen. Maar het is het management dat beslist. Er is nog tijd genoeg om die beslissing te nemen.”

Van Avermaet liet aan het management al weten dat hij niet staat te springen om Gilbert te dulden als mede-kopman van BMC in de Ronde van Vlaanderen. “We kunnen niet het risico lopen om met een kopman te gaan die zich minder gemotiveerd voelt”, zei ploegleider Valerio Piva hierover. “Op dit moment lijkt Van Avermaet het zo aan te voelen, terwijl ik er zelf van overtuigd ben dat we net meer kunnen verrassen als ploeg, als we met twee kopmannen starten.”

De kwestie zal gedurende het vroege voorjaar ongetwijfeld nog wel even voortduren.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
18 december 2015 09:59
Begrijp Gilbert wel, de kans dat hij een heuvelklassieker wint wordt steeds kleiner.
Begrijp Van Avermaet ook wel, zijn kansen worden dan kleiner, en Gilbert is ook niet echt een team player.
Begrijp ook Piva wel, meer kanshebbers, meer kansen, maar heb wel het gevoel als ik het zo lees dat hij de kant van Gilbert kiest, alhoewel ik vind dat Van Avermaet nu toch een stuk beter is dan Gilbert.

.... dus lastig voor de ploeg, zal "wordt vervolgd" worden.
18 december 2015 10:08
ik begrijp ze alle drie niet. voor mij is het al lang duidelijk dat van Avermaet en Gilbert beter niet in dezelfde ploeg zouden moeten zitten, maar de ploeg denkt daar dus anders over. verder kan Gilbert veel beter met deze situatie omgaan dan van Avermaet, die zijn onvrede weer menigmaal zal laten blijken via de media. dus wordt zeker vervolgd. maar ja, ze hebben er voor gekozen om weer samen in een team te zitten, dus ze moeten het er maar mee doen.
18 december 2015 11:30
Als het bij o.a. Etixx kan, moet BMC ook meerdere kopmannen in een klassieker kunnen inzetten. Gilbert is een perfecte bliksemafleider voor GVA, die dan eens zijn benen mag sparen tot de finale.
18 december 2015 11:32
@ albertoo:
Gilbert rijdt puur voor zichzelf. dus enige ploegentaktiek is bij voorbaat kansloos. als je met meerdere kopmannen start moet het ploegbelang voorop staan, en dat is bij BMC niet het geval. zowel Gilbert als van Avermaet zie ik niet voor de ander werken als dat nodig mocht zijn.
18 december 2015 11:38
ik denk dat Greg zijn kansen op een overwinning in Vlaanderen gevoelig verhoogd met de aanwezigheid van Gilbert. Check wat Phille deed voor Greg in Ponferrada. Of de goede prestatie van Greg in de Amstel. Als de ploeg daar niet zo koppig was dan rijdt Greg met Fuglsang naar de overwinning. Ik denk dat het grootste probleem bij BMC de 'vastgeroeste' ploegleiding is. Ze snappen bij BMC het concept bliksemafleider niet echt. Ben trouwens benieuwd hoe ze dat gaan oplossen met de tandem Porte-Van Garderen in de Tour. In beide gevallen moet de rest zich kapot rijden. Als Greg weg is en Phille zit in het wiel is het schaakmat en omgekeerd ook. Bovendien hoeft Gilbert niets meer te bewijzen terwijl er bij Greg nog een grote leegte gaapt op zijn palmares. Ik ben PRO beiden in de klassiekers.
18 december 2015 11:51
Ik snap echt niet dat niet één van beiden (en dan vooral Van Avermaet) vertrokken is deze winter. Van Avermaet moet toch ook voelen dat hij helemaal niet op de goede plek zit met Gilbert in het team?
18 december 2015 11:52
Dat wordt weer schuddebuiken voor de tv met een pot bier over alle tactische miskleunen :)
18 december 2015 12:02
@8.6
Je kunt met een vrije rol alsnog van dienst zijn voor je kopman, door bijvoorbeeld op 40 km van de meet met een groep mee te springen en andere ploegen in achtervolging te dwingen. Je hebt gelijk dat Gilbert niet snel kopwerk zal doen, en juist zichzelf totaal de vernieling inrijdt voordat hij zich laat inlopen door het peloton.
18 december 2015 12:09
@ albertoo:
in theorie zou er een situatie kunnen ontstaan waarvan BMC zou kunnen profiteren met hun 2 breekijzers, maar in de praktijk zal je naar zo'n situatie moeten toewerken, en dat zie ik niet gebeuren. dus denk ik eerder dat Phil en Greg elkaar tegenwerken dan profiteren van elkaar.
18 december 2015 13:46
Ik vind van Avermaet echt kinderachtig. Rij gewoon met Gilbert en laat zien dat je de beste bent.
18 december 2015 14:33
Van Avermaet zal niet zo veel aan Gilbert hebben trouwens. Die komt na het Ibarguren-jaar structureel tekort als er geen Cauberg in het parkoers ligt.
18 december 2015 14:45
VA is kennelijk bang zijn palmares niet 'genoeg gevuld' te krijgen, zoals ondermeer Gilbert dat wel heeft kunnen doen. Het komt mij zo voor dat VA daarbij met name naar zichzelf moet kijken en niet angstig moet zijn voor Gilbert. Laatsgenoemde heeft in de Waalse klassiekers geen schijn van kans meer, maar in Vlaanderen zou hij nog best eens vooraan kunnen eindigen. Wat mij betreft delen dat kopmanschap en taktisch goed insteken. Voila het probleem bij VA?
18 december 2015 23:31
Ploeg heeft kopmanschap beloofd aan Van Avermaet, dus simpel geen Gilbert. Hopelijk gaat Greg weg na dit jaar. Laat Gilbert maar achter bij BMC. En dan zien we echte strijd man tegen man.
19 december 2015 12:31
DeLuiaardVanLimburg - 18 december 2015 om 11:52
Dat wordt weer schuddebuiken voor de tv met een pot bier over alle tactische miskleunen :)

Inderdaad. Heerlijk, sit back and relax, waiting for the 'accident' to happen!
... Kan niet wachten tot het voorjaar! :p

Om te reageren moet je ingelogd zijn.