Gilbert: “Bomans heeft fouten gemaakt “
vrijdag 28 augustus 2009 om 11:03

Gilbert: “Bomans heeft fouten gemaakt “

Phillipe Gilbert is één van de belangrijkste Belgische renners op het zware parcours van Mendrisio. De Belg wil Wereldkampioen worden, maar vind niet dat de omstandigheden in de nationale ploeg daaraan bijdragen. Sterker nog, bondscoach Carlo Bomans krijg de volle laag in een interview met Het Nieuwsblad.

“Pas tien dagen geleden kreeg ik de eerste telefoon. Dat is teleurstellend”, vindt een boze Gilbert. “Ik vind dit niet normaal. Praten met Bomans is sowieso moeilijk, maar hij moet interesse tonen in wat de renners doen. Ik weet dat ik nu mijn nek uitsteek. Iedere Belgische toprenner is dezelfde mening toegedaan, maar niemand durft het hem vlakaf zeggen.”

In het WK van 2008 deed Bomans ook niet veel goed, zegt Gilbert open. “Vorig jaar maakte hij in Varese de laatste ronde een fout door geen beslissingen te nemen toen een grote groep wegtrok met o.a. Nuyens, Van Avermaet en Van Goolen erbij. Dit jaar vroeg ik bijvoorbeeld in dat jongste telefoongesprek aan Bomans hoeveel renners van Silence-Lotto ik in steun kreeg. Ik wacht nog altijd op het antwoord. De enige zekerheid die ik heb is dat Maxime Monfort in mijn steun rijdt.”

Morgen start de krachtpatser in Assen, ter voorbereiding op het WK. “Zo’n Vuelta is de ideale voorbereiding, dat heb ik de voorbije jaren al ondervonden.”‘

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.