Gilbert: “Devenyns maakte zege voor een groot deel mogelijk”
Foto: ©Tim De Waele
dinsdag 28 maart 2017 om 17:13

Gilbert: “Devenyns maakte zege voor een groot deel mogelijk”

Philippe Gilbert heeft op indrukwekkende wijze de eerste rit in de Driedaagse De Panne-Koksijde voor zich opgeëist. De Belgisch kampioen van Quick-Step Floors had bijval van ploeggenoot Dries Devenyns, die door Gilbert bewierookt werd. “Hij heeft deze overwinning voor een groot deel mogelijk gemaakt”, vertelt hij in het flash interview.

Ploegenspel
Gilbert roemt daarnaast de tactiek van zijn ploeg. “Ik wilde op dertig seconden van de kop zijn aan de voet van de eerste passage van de Muur van Geraardsbergen, zodat ik er naartoe kon springen. Tactisch was dat goed gezien. Daarna heb ik Dries gezegd dat hij volle bak moest rijden. Dat heeft het verschil gemaakt. De rest werkte toen ook mee. Ik ben de hele ploeg dankbaar, maar in het speciaal Dries. Hij heeft deze overwinning voor een groot deel mogelijk gemaakt. Ik heb nu een mooie voorsprong genomen om het klassement te winnen, maar ik bekijk het van dag tot dag. Die slottijdrit moet me liggen, maar Luke Durbridge is een echte specialist.”

‘Mij aanwijzen als enige kopman voor de Ronde zou een grote fout zijn’
De Belgisch kampioen is al enkele weken in goede doen. Komende zondag is zijn eerste grote afspraak van het jaar, wanneer Vlaanderens Mooiste plaatsvindt. “Ik denk dat ik een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen ben. Mijn vorm is al een aantal weken heel erg goed. Ik kijk daarom erg uit naar zondag. Het is geen geheim dat ik de Ronde van Vlaanderen graag nog eens wil winnen. Maar mij aanwijzen als de enige komen voor die koers zou een grote fout zijn. Quick-Step Floors heeft een sterk collectief. Daarom verdient iedereen z’n kans. We moeten er uiteindelijk voor zorgen dat we de goede troefkaart uitspelen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2017 17:32
Politiek correct antwoord maar hij zal hooguit 1 teammakker vooruit dulden en las hij eraan gestormd komt deze lekker op kop zetten. Mij lijkt het als de rest van QS zijnde ook verre van een schande om voor hem te rijden.
28 maart 2017 18:23
Het zwakke deelnemersveld mag ook wel een bedankje Phil
28 maart 2017 18:48
Gilbert is een lepe, die moet als eerste van QS gaan, anders riskeert hij vast te zitten met zijn goeie benen....zal zondag al vroeg vuurwerk geven....
28 maart 2017 19:02
@ah-ja
ja tuurlijk Gilbert moet zijn niveau aanpassen aan de tegenstanders? Als de meeste toppers dit links laten liggen is dit hun zaak, niet de zijne. Al die toppers waren er wel in de E3, toen eindigde er ook maar eentje nipt voor hem. Zielige reactie.
28 maart 2017 19:52
@Polleke Correct - en dat zal voor meer renners van QS gelden, denk ik. Die hebben zoveel klasbakken in hun ploeg, dat ze allemaal bang zijn om niet in de eerste groep te zitten. Het klinkt mooi, dat je je kunt sparen als je ploegmaats vooruit hebt, maar als die wegblijven, kom je zelf niet meer aan de beurt.
28 maart 2017 21:07
Aan Flaske: ik vind dat het zowel b-veld als Devenyns een schouderklopje verdienen.

***
edit redactie: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten
28 maart 2017 21:47
Ik dacht dat de stoep/fietspad niet gebruikt mocht worden?
Met name op de muur heeft hij er toch veel gebruik van gemaakt, een belg in België…
Van mij mag de UCI nu wel actie ondernemen. Levensgevaarlijk voor publiek en oneerlijk ten opzichte van de concurrentie die wel over de straat rijden.
Gilbert kan beter de jury bedanken
Waar kan ik een klacht indienen?
29 maart 2017 07:35
@ruudenkit beetje kinderachtig niet? Wie reed niet op de stoep?
29 maart 2017 08:29
Het is en blijft toch een winnaar pur sang. Of het nu de ardennen zijn of de vlaamse koersen, het maakt niet uit.
Wat zitten er uitgesproken zure reacties bij, duidelijk geen fan van Phil?
natuurlijk helpt het mindere deelnemersveld mee maar daar hoorde ik vorig jaar ook niemand over toen Westra won. En zo slecht is het nu ook weer niet.
En het rijden over het fietspad, volgens mij gewoon iets wat door de UCI niet bestraft wordt dus renners blijven het doen. Niet zo dat Gilbert de initiator hiervan is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.