Gilbert haalt uit naar ploegleiding BMC: “Begrijp hun aanpak niet”
foto: ANSA / DAL ZENNARO - ZENNARO - PERI
zaterdag 13 juni 2015 om 21:54

Gilbert haalt uit naar ploegleiding BMC: “Begrijp hun aanpak niet”

Philippe Gilbert heeft zijn onvrede geuit over de ploegleiding van BMC. De Belg rijdt momenteel de Ronde van Zwitserland, maar doet dat tegen zijn zin. “Met welke motivatie ik aan de start sta? Eigenlijk geen”, aldus Gilbert tegenover Het Nieuwsblad. “Het is moeilijk om jezelf te motiveren als je geen zicht hebt op je programma.”

De 32-jarige jarige weet namelijk niet of hij de Tour de France mag rijden. Dat terwijl ploegleider Valerio Piva in de media al liet blijken dat hij Gilbert er graag bij wil hebben in de Tour. “Willen ze mij erbij? Tiens, nog niets van gehoord. Bel eens met Ochowitz (ploegmanager van BMC, red.). Heb je zijn nummer? Ik vind dit alvast een zeer bizarre situatie. Neen, ik begrijp hun aanpak niet.”

De ploegleiding wil mogelijk eerst zien dat Gilbert over een goede vorm beschikt. “Hallo, ik ben geen neoprof meer, hé”, pareert de renner in kwestie. “Ik moet hier toch niets meer bewijzen, zeker niet na mijn twee ritzeges in de Giro. Dat vertrouwen zouden ze me toch mogen geven. Ik ben fris uit de Giro gekomen, bergop reed ik makkelijker dan ooit zonder dat ik me hiervoor forceerde.”

“Bovendien liggen er in de eerste week van de Tour heel wat mogelijkheden voor mij”, vervolgt Gilbert. “Enfin, ik ga hier proberen aan te tonen dat ik goed ben. Welke etappe? Sorry, ik heb het profiel van de etappes nog niet bekeken.”

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2015 21:57
Haha wat is dit nou voor stukje informatie.
13 juni 2015 22:01
Dit soort berichten doen je toch wel weer realiseren hoe relatief het begrip ploeg is in het wielrennen, zeker als je het vergelijkt met bv. voetbal. Het contact tussen renners onderling en tussen de renners en hun begeleiders lijkt vrij minimaal te zijn, zeker in zo'n bijeengekochte ploegt als BMC vol verschillende nationaliteiten.
13 juni 2015 22:04
Sagan weet ook nog niet of hij de Tour gaat rijden.
13 juni 2015 22:04
Voor dat salaris mag je best gemotiveerd zijn. Ik begrijp BMC wel, het doel is immers het klassement van Van Garderen
13 juni 2015 22:13
Vind Gilbert zeker een punt hebben, het is zot dat iemand met zijn klasse zich dan zou moeten bewijzen in de ronde van Zwitserland. En helemaal na 2 mooie overwinningen in de Giro, mag je verwachten dat hij in de Tour (als hij inderdaad nog fris is, zoals hij aangeeft) ook nog wel de benen kan hebben.
13 juni 2015 22:18
In dit kader snap ik het afzeggen voor de Ster ZLM ook niet. Had Gilbert daar heengestuurd en hij had een mini Amstel en LBL gehad en een paar minder zware koersdagen tussen giro en evt. Tour. Dan maar net als Lotto Soudal met een mannetje minder naar Zwitserland.
13 juni 2015 22:19
Robs: als spreker op dit forum mag je best wat beter geïnformeerd zijn.
13 juni 2015 22:22
Ik moet Gilbert hier toch wel gelijk geven. Als je 2 ritten hebt gewonnen in de afgelopen Giro en je in de andere ritten niet tot het gaatje hoefde te gaan, dan zit er nog wel wat in het vat voor de Tour. Met kansen voor hem in Huy en Mur de Bretagne lijkt me dat een vrij makkelijke keuze om hem mee te nemen en dat ook meteen duidelijk aan te geven aan hem.
13 juni 2015 22:23
Phil op zijn Phil's...
13 juni 2015 22:32
't Is dat kleinere ploegen daar het budget niet voor hebben, maar Phil komt beter tot zijn recht in een kleinere WT-ploeg waar het volledige team voor hem rijdt zoals in de jaren bij Lotto.
13 juni 2015 22:33
Niet professioneel van ploegleiding maar lijkt of Phil het als een kermiskoers ziet, parcours nog niet bekeken.
13 juni 2015 22:53
@Orakel Ik begrijp niet direct wat je bedoelt. Van Garderen is gewoon BMC's topprioriteit in de Tour, dus daar zullen ze een sterk team omheen bouwen. Als Gilbert niet in vorm blijkt te zijn (wat ik me nauwelijks kan voorstellen) dan kan je beter een extra knecht meenemen. Dus ik begrijp wel dat ze zijn vorm nog even aankijken
13 juni 2015 23:02
haha misschien niet professioneel maar wel mooi om te lezen. Zo zie je ook is in als buitenstander hoe de renners er soms over denken.
14 juni 2015 00:04
Als ze hem op willen branden vóór de Tour goed en wel van start gaat, zijn ze goed bezig. Zwitserland lijkt me een behoorlijk zware voorbereiding als je als renner al twee pieken achter de rug hebt (voorjaar en Giro) en voor etappezeges wilt gaan in de Tour. Ergens lijkt het wel of ze hem er niet bij willen hebben.
14 juni 2015 00:15
Probeert Gilbert nu de ploegleiding onder druk te zetten door middel van een interview in de Belgische pers? :)
In tegenstelling tot andere renners die Giro en Tour combineren moet Gilbert nog eens 10 extra koersdagen maken in Zwitserland.
14 juni 2015 00:25
Ik hoop voor Gilbert dat hij de Tour laat vallen, want om na de combo voorjaar-Giro-Zwitserland-Tour nog te pieken op het WK zou wel heel straf zijn. En van dat WK zou ik toch maar een hoofddoel maken. Dat parcours zou hem perfect moeten liggen.

Verder wel redelijk absurd inderdaad dat een man met zo'n status nog niet eens weet in welke koers hij binnen drie weken actief is. Natuurlijk is het gebruikelijk om een voorselectie te maken en jongens te laten strijden voor hun plek, maar binnenskamers moet het management iemand met het palmares van Gilbert toch gewoon zeggen waar het op staat?
14 juni 2015 00:30
Dit betekent dus dat er in principe totaal geen overleg is binnen het team over wat wel te rijden en wat niet en hoe dat in te delen. Giro - Tour met Suisse tussendoor is namelijk echt bizar en al helemaal als je in het najaar nog wil pieken. Zou wel wat beter gecommuniceerd mogen worden naar Gilbert toe wat hij rijdt.

Maar goed, ik vind het sowieso vrij bizar dat renners nu nog niet weten of ze in de Tour starten of niet. Dat moet voor elke renner een piekmoment zijn en als je dan drie weken van tevoren nog niet weet of je de Tour rijdt kan je je mentaal en fysiek wel vrij lastig voorbereiden
14 juni 2015 00:34
Gilbert +100000

Ploeg moet hem gewoon het programma geven wat hij wil want de beste man heeft op eigen houtje de sponsor's eer hoog gehouden in de giro. Kan me niks anders voorstellen dat BMC van m af wil.
14 juni 2015 02:13
Ongeacht met welke ambieties je als BMC aan komt zetten neem je Gilbert gewoon altijd mee. Is veruit de beste, de meest interessante renner voor de sponsor en degene die je de meeste zeges gaat opleveren.
14 juni 2015 07:30
Avermaet en gilbert samen rijden elkaar in de weg. Dus zal wel een vd twee worden toch?
14 juni 2015 07:32
Of hij wil gewoon naar een andere ploeg en forceert een conflict om een breuk te rechtvaardigen...
14 juni 2015 07:42
Hij heeft groot gelijk. Een topper, en bovendien een van de attractiefste renners van het peloton. Samen met GvA trouwens. Wil eigenlijk altijd wel koersen.Vergelijk dat nou eens met Tom 'ik koers liever alleen in Vlaanderen' Boonen. Meenemen dus.
14 juni 2015 08:10
Van de ploeg die momenteel actief is in de Dauphiné voor BMC staan alleen van Garderen, Sanchez, Quinziato en Oss op de voorlopige startlijst. Sanchez thuislaten voor Gilbert dan zou kunnen. Rohan Dennis zou ik wel meenemen ivm de tijdrit in Utrecht en de ploegentijdrit van Vannes naar Plumelec. Edit: Quinziato niet volgens cyclingfever, wel volgens Procyclingstats.
14 juni 2015 08:43
"Welke etappe? Sorry, ik heb het profiel van de etappes nog niet bekeken.”

Kijk, dit vind ik persoonlijk dan veel humor.
14 juni 2015 09:22
Genieten: relletjes, speculaties, intriges, kortom Tourstress, voorpret voor ons. Let the games begin (of hoe ze dat ook in Frans mogen zeggen)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.