Gilbert: “Ik was de sterkste”
zondag 18 april 2010 om 20:11

Gilbert: “Ik was de sterkste”

Philippe Gilbert voegde vandaag met de Amstel Gold Race een nieuwe klassieker toe aan zijn erelijst. Hij bezorgde daarmee zijn ploeg Omega Pharma-Lotto de eerste overwinning van het seizoen. De Waal was vooraf favoriet om de koers op zijn naam te schrijven en maakte de verwachtingen waar.

Volgens Gilbert was hij vandaag de sterkste man in koers. “Ik was al van bij de start heel goed,” vertelde hij tegen Sporza. “Ik moest gewoon zo lang mogelijk rustig blijven. Dankzij mijn ploeg kon ik veel krachten sparen. In de laatste 40 kilometer heb ik alles gegeven. Na de Keutenberg wachtte ik op de vier achtervolgers en recupereerde ik voor de sprint. Daarin wachtte ik tot 350 meter. En toen ging ik, zoals in 2009 voor de vierde plaats. Ik kon de laatste 50 meter genieten, het waren de mooiste seconden van mijn loopbaan. Ik was de sterkste van het peloton.”

Met de zege in de Amstel Gold Race is hij zeer verheugd. “Dit is ook de eerste zege voor het team en wat voor een. Ik denk dat het zo ook beter is dan vijf kleintjes in het begin van het seizoen.” Gilbert hoopt zijn vorm een week vast te houden. Volgende week staat Luik-Bastenaken-Luik op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.