Gilbert: “Ik wil San Remo, Vlaanderen en Roubaix nog winnen”
Foto: Marcel Koch
maandag 22 februari 2016 om 17:25

Gilbert: “Ik wil San Remo, Vlaanderen en Roubaix nog winnen”

Hoewel Philippe Gilbert in de loop der jaren een mooie erelijst heeft opgebouwd, is de honger van de 33-jarige Waal nog lang niet gestild. “Ik heb al veel klassiekers gewonnen, alleen San Remo, Vlaanderen en Roubaix ontbreken nog”, somde hij op bij Sportweekend. “Ik wil proberen om mijn lijstje compleet te maken. Dat wordt heel moeilijk, maar het is zeker mogelijk.”

Gilbert werkt momenteel toe naar Milaan-San Remo, dat hij omschrijft als zijn eerste grote doel van dit seizoen. Of hij daarna ook de Ronde van Vlaanderen gaat rijden, is nog onzeker. “Die koers is pas in april en dat is nog heel ver weg.” Het is ook geen geheim dat het niet zijn favoriete wedstrijd is. “Ik ben nooit fan geweest van de Vlaamse koersen. Momenteel klim ik goed, wat veelbelovend is met het oog op de Ardennen.”

Zijn droom om in Vlaanderens Mooiste ooit mee te strijden voor de winst, wordt dus mogelijk op de lange baan geschoven. “Of ik de Ronde nu dit jaar rijd of in 2017, 2018, 2019 of 2020. Ik zal er sowieso een keer starten met ambitie.” Zijn ogen zijn nu eerst gericht op de Omloop Het Nieuwsblad van komend weekend. “Het is dé koers van het begin van het seizoen. Er is veel aandacht van de media en het publiek. Als ik kan meedoen voor de overwinning, dan zou dat heel leuk zijn.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2016 17:33
San Remo zie ik hem nog wel winnen, de RVV zie ik hem wel mee strijden voor winst. PR lijkt me toch wat te hoog gegrepen gezien de opkomende concurrentie.
22 februari 2016 17:40
En niet te vergeten zijn trainingen van afgelopen jaren. Om Parijs-Roubaix te winnen moet je voornamelijk een hele grote motor hebben, en ik zie Gilbert meer als een springveer. Maar daarentegen moet ik wel zeggen dat ik wel vaker verrast ben. Gilbert, Valverde, Kwiatkowski, Sagan, van Avermaet en Boasson Hagen (en vast wel meer) zijn zomaar van die renners die bijna overal in theorie met de juiste voorbereiding mee kunnen doen om de winst. Ik zal het in ieder geval mooi vinden mocht het hem lukken over de komende jaren.
22 februari 2016 17:47
Wow, komt heel arrogant over, helemaal van een Belg. ;-)
Misschien wat uit zijn context getrokken?
Kan me niet voorstellen dat een 33-jarige die nog nooit goed heeft gereden in PR dit hard roept...
22 februari 2016 17:54
Haha! Nee.
Goed. Hij mag mijn ongelijk bewijzen. Graag zelfs. Milaan- San Remo is de laatste jaren (te) veel gewonnen door (semi-)sprinters. Zou mooi zijn als een groepje van slechts vier of vijf man gaat strijden om de overwinning. Cancellara, Gilbert, Kwiatkowski, Thomas bijvoorbeeld. Ik zeg maar wat. Niet dat er de afgelopen jaren niet mooi gekoerst is, maar ik hoop dat de top drie niet bestaat uit twee Noren en een Duitser.
22 februari 2016 17:55
@Assen, nee van een Nederlander zou het arrogant zijn, bij Gilbert is het gewoon gezond zelfvertrouwen...
22 februari 2016 18:00
Heel netjes geformuleerd toch?

“Ik wil proberen om mijn lijstje compleet te maken. Dat wordt heel moeilijk, maar het is zeker mogelijk.”

Buiten San Remo zie ik het niet gebeuren (zo lang hij bij BMC rijdt). De motor van Gilbert niet onderschatten trouwens. Hij is op vrijwel ieder gebied bovengemiddeld en op punchgebied nog immer wereldtop.
22 februari 2016 18:00
Uit die rij geef ik hem nog het meest kans in de Ronde van Vlaanderen, ik hoop het ook heel erg. Hij blijft in mijn ogen de enige renner die ze allemaal kan winnen. Milaan kan hij zeker, probleem is dat er té veel renners die kunnen winnen. In Roubaix moet alles wel héél erg meezitten
22 februari 2016 18:01
@assen wat is hier zo arrogant aan? Hij zegt dat ie 'm graag wil winnen. Ik wil dat ook, ik kan dat ook zeggen, ben ik dan arrogant? Hij zegt toch niet dat hij hem GAAT winnen, alleen dat het heel moeilijk is maar wel mogelijk.
22 februari 2016 18:12
De enige die ze allemaal kan winnen is Sagan.
22 februari 2016 18:19
Roubaix kan hij volgens mij nooit winnen. In San Remo moet hij al hopen dat hij met enkele hardrijders naar de streep kan die hij vervolgens kan kloppen in de sprint, maar die kans lijkt me ook erg miniem. Vlaanderen lijkt hem het meest te passen, maar ook dat zie ik hem nooit klaarspelen, er zijn daar teveel echte specialisten die een tikkeltje beter zijn dan hem. De Amstel daarentegen kan hij zeker nog eens winnen, maar hij lijkt er geen hoofddoel van te maken. Ik heb het interview trouwens gezien, en het was weer typisch Gilbert, geen touw aan vast te knopen, o.a. in verband met het al dan niet rijden van Vlaanderen dit jaar.
22 februari 2016 18:19
sagan kan nooit luik of lombardije winnen denk ik, laat hem eerst maar eens san remo of vlaanderen winnen
22 februari 2016 18:31
Erg jammer dat hij bij BMC de kans niet krijgt om zijn uitspraken om te zetten in daden... ze gaan hem weer niet laten starten in de Ronde!
22 februari 2016 18:38
@Cochapolla: Valerio Piva liet gisteren nochtans uitschijnen dat hij graag PG en GVA aan de start zou brengen. Ik vermoed dat Gilbert en de ploeg niet helemaal op dezelfde lijn zitten over de rolverdeling.
22 februari 2016 18:50
@RRobson

Hij was juist heel duidelijk.. Hij gaf aan graag die wedstrijden te willen rijden en is verder afhankelijk van de ploegleiding, dat een journalist dan alsnog allemaal onmogelijke vragen stelt ligt natuurlijk niet aan hem.

Ik denk en hoop wel dat hij voor zijn kans mag gaan, hij wilde dit vorig jaar ook al en is toen vrij respectloos aan de kant gezet.
Denk niet dat hij dat nog eens laat gebeuren, aangezien GVA ook vooral om de troostprijzen meedoet.
22 februari 2016 19:04
@woutersluis, het kan enigszins arrogant zijn als je er van uit gaat dat je in deze drie wedstrijden kopman gaat zijn
22 februari 2016 19:11
@theking Ik zie Sagan eerder in alle monumenten 2e worden ;)
22 februari 2016 19:44
Wie wint er nou op meer verschillende manieren dan Gilbert ? Alles is persoonlijk en qua power ontlopen de twee elkaar niet maar altijd en 10 x liever Gilbert als kopman dan van Avermaet.
22 februari 2016 20:00
@ theking, nee hoor, absoluut zeker dat Lombardije en Luik niet mogelijk zijn voor Sagan
22 februari 2016 20:01
Trouwens Sagan moet zijn eerste klassieker nog winnen
22 februari 2016 20:17
Wat een gelul ... Knechten zal ie en wel voor de enige renner bij BMC met winkans in deze koersen ... En als ie niet wil en GvA in de wielen gaat rijden, dan weet GvA wat m te doen staat ...
22 februari 2016 21:07
@greg4ever, GVA mag ook eerst eens bewijzen dat hij een grote koers kan winnen. Ik denk/ben zeker dat hij dat kan, jouw reactie komt hier over als die van een puber die denkt wat keet te moeten komen schoppen, triestig.
22 februari 2016 21:54
Gilbert knechten voor Van Avermaet?? Laat Greg dan eerst maar eens bewijzen dat hij ook een koers kan winnen van dat kaliber vooraleer Gilbert moet werken voor hem. Hij heeft zelfs nog geen enkele semi klassieker gewonnen in het voorjaar genre Omloop, Brabantse Pijl, E3, GW,...
Gilbert zijn palmares is op dat gebied 10 keer indrukwekkender dan dat van Greg. En Phil kan ook in RvV scoren als hij wil/mag. Heeft toch al 2x op het podium gestaan.
22 februari 2016 22:11
Gilbert heeft ongeveer 23 keer meer koersinzicht dan Van Avermaet. Op een slechte dag.
Maar GvA is wel vaak het zout van de koers. Win-Win voor de neutrale kijker dus.
22 februari 2016 22:19
lol, mooie reacties. Zou sowieso mooi zijn als Gilbert de finale mede kan kleuren. Blijft een fenomeen, die man.
23 februari 2016 10:09
@Thijs E,

Dat klopt maar als je Van Avermaet niet zichzelf laat zijn en hem verplicht met de rem op te koersen, dan voelt hij zich niet goed in zijn vel. Dan rijdt hij helemaal geen resultaat. Daarom zijn Greg en Gilbert eigenlijk perfect complementair. Laat Van Avermaet doen wat hij graag doet en hou Gilbert achter de hand. Spijtig dat ze dat niet voor elkaar krijgen bij BMC.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.