Gilbert: “Moeilijk om me echt te richten op Ronde van Vlaanderen”
vrijdag 30 oktober 2015 om 10:38

Gilbert: “Moeilijk om me echt te richten op Ronde van Vlaanderen”

Philippe Gilbert liet eerder al weten ook een gooi te willen doen naar de overwinning in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar weet nog altijd niet of dat er voor volgend jaar in zit. In een interview met Cyclingnews liet de voormalig wereldkampioen weten dat hij moeite heeft met het kiezen van zijn doelen voor 2016.

“Ik ben gek op de kasseien en ik hou er ook van om hard te koersen”, aldus Gilbert. “Dat maakt het maken van beslissingen ook zo moeilijk. Het wielrennen wordt ook steeds meer gespecialiseerd. Vroeger kon je je eigenlijk wel op alle klassiekers richten, maar dat ligt nu anders, ook voor mij.”

“Het is ook normaal dat de ploegen graag met de beste renners aan de start van de koers staan en dat maakt het moeilijker om me echt te richten op de Ronde van Vlaanderen. Ik eindigde er al twee keer op het podium en ik zou er graag winnen. Maar wanneer, dat weet ik niet.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2015 10:48
Dit klink dat BMC gewoon voor Van Avermaet kiest als kopman in de Vlaamse klassiekers. Voor Gilbert zullen het dus de waalse klassiekers moeten worden, want hij zal niet willen knechten voor van Avermaet en dus niet mogen starten.
30 oktober 2015 11:18
ik snap eigenlijk niet zo goed waarom van Avermaet en Gilbert nog steeds bij dezelfde ploeg zitten. ze reden afgelopen seizoen vaak zo opzichtig tegen elkaar... ach, het salaris zal wel goed zijn denk ik.
30 oktober 2015 11:26
Net een ideaal jaar om nog eens voor de Ronde te gaan met een WK dat hem niet echt zal liggen...
Volgens mij zou hij een deal als "je mag de Ronde rijden, maar de knechten zijn voor Greg" wel aanpakken nu...
30 oktober 2015 11:29
In de jaren dat Gilbert alles won wat er te winnen viel, was er ook al sprake van specialisatie. Dat hinderde hem destijds niet om alsnog alles te winnen wat er te winnen viel.
30 oktober 2015 11:35
ook nog een sneer naar Valverde, die volgens Gilbert alleen maar bezig is met de world tour ranking. maar dat heeft bovenstaande bericht niet gehaald.
30 oktober 2015 11:37
BMC verliest een hoop potentieel door hem en GVA te scheiden. Gilbert moet trouwens gewoon eens een voorjaar rijden zoals vanouds, met open vizier; dan ziet hij maar welk weekend hij het best is. In de Ardennen wordt hij langzamerhand overvleugeld, dus is het wmb tijd om te focussen op vlakker werk en het aanvullen van het palmares.
30 oktober 2015 11:52
als Gilbert niet naar de RVV gaat zie ik hem alleen maar kans maken in de Amstel.
30 oktober 2015 12:00
Gilbert hoort gewoon in de RvV. Het is mijn ogen ook het monument dat hij zeker en vast nog is kan winnen gezien het ook één van de enigste monumenten is waar niet te geslote wordt gekoerst. MSR is voor hem te gesloten. LBL moet ook nog lukken zeker aangezien het meer en meer een sprintwedstrijd voor punchers is geworden en sprinten kan hij wel (al is Matthews dan wel een probleem).
30 oktober 2015 12:04
Ja, nu spelt Gilbert 2e viool ahter van Avermaet, een paar jaar geleden was het nog andersom! Sagan heeft hetzelfde probleem, die kiest echter juist (helaas) wel voor de kasseien, terwijl hij nog meer kans maakt in de Ardennenklassiekers!
30 oktober 2015 12:09
xistnc precies mijn gedachte...
30 oktober 2015 15:00
Gilbert verft dan ook al enkele jaren zijn haar niet meer.
31 oktober 2015 08:47
Dat zou dan weer net een goed teken moeten zijn, geesje... Mét geverfd haar won hij geen klassieker, zonder daarentegen... Of zijn we begonnen met ongefundeerde beschuldigingen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.