Gilbert na eerste zege van het seizoen: “Profiteerde van wachten Gallopin”

zaterdag 16 februari 2019 om 18:31
Gilbert na eerste zege van het seizoen: “Profiteerde van wachten Gallopin”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert sprintte in de Tour de La Provence met overmacht naar de zege. De coureur van Deceuninck-Quick Step verwees Toms Skujins en Tony Gallopin naar de plekken twee en drie. “Gallopin was te nerveus”, vertelt Gilbert in het flashinterview na de finish. “Hij wachtte te lang, dus heb ik geprofiteerd.”

“Ik gokte vandaag op een sprintfinish”, vertelt de Belg. “In de achtervolging terug naar de kopgroep namen renners teveel risico: renners vielen omdat het te glad was. Ik bleef zelf rustig en volgde de anderen geduldig. Ik denk dat ik de juiste beslissing daarmee heb genomen.”

“Ik zag op het circuit redelijk wat rappe renners om me heen zoals Gallopin en Simon Clarke. Van de groep die in de laatste drie kilometer nog aansloot kon ik niet echt zien of daar nog snelle coureurs tussen zaten.  Gallopin was in de sprint te nerveus, waardoor hij te lang wachtte. Daardoor kon ik hem voorblijven”, legt Gilbert uit.

“Ik doe niet meer mee voor het klassement, dus de komende etappes ga ik opnieuw proberen om dagzeges te behalen”, sluit de coureur gemotiveerd af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.