Gilbert past voor Roubaix: “Richt me op Ardennen”
foto: Sirotti
dinsdag 4 april 2017 om 16:14

Gilbert past voor Roubaix: “Richt me op Ardennen”

De kogel is door de kerk. Philippe Gilbert rijdt komende zondag geen Parijs-Roubaix. Dat heeft Quick-Step Floors zojuist bekendgemaakt in een persbericht. “Zijn ervaring en kracht zijn erg behulpzaam in onze Ardennen-campagne”, laat Patrick Lefevere weten. Gilbert hervat competitie in de Brabantse Pijl.

Berusting
Gilbert gaf zondag na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen direct aan ook na te denken over een deelname aan de Hel van het Noorden. Dinsdag komt hij daar na overleg met de ploegleiding op terug. “Roubaix trekt me enorm aan, maar ik zal er dit jaar niet starten”, vertelt Gilbert zelf. “Ik heb een rustperiode nodig en ga me daarna richten op de Ardennenklassiekers. Ik ga daar deel uitmaken van een erg sterk team, samen met Julian Alaphilippe en Daniel Martin. Daarnaast reed ik slechts eenmaal in Roubaix, een koers waarvoor je ervaring nodig hebt. Tom Boonen heeft alle steun nodig in zijn laatste poging. Een sterke ploeg is een belangrijke factor in Parijs-Roubaix en ik wens hem alle succes.”

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
4 april 2017 16:19
Zonde.
4 april 2017 16:19
Slim, Belgische kampioen in steun voor Alaphilippe en Daniël Martin in het Waalse werk.
Maar wel zonde hoor, t had een mooie extra dimensie gegeven.
4 april 2017 16:19
Die is dan wel meteen topfavoriet voor de Brabantse Pijl als je het mij vraagt.
4 april 2017 16:21
Erg voorbarig met de Ardennen champagne.
4 april 2017 16:23
Jammer, had hem graag z'n steentje willen zien bijdragen op 100km van de meet door de koers open te breken en hard te maken bijvoorbeeld en dan volgend jaar zelf te proberen.
4 april 2017 16:25
Dit vind ik dus erg jammer… Net alsof het aannemelijk is dat hij ooit in betere conditie aan de start zou kunnen verschijnen, echt kapitaalvernietiging dit, had dan de wat fletsere FB en ronduit stompzinnig saaie e daarnaast levensgevaarlijke FW overgeslagen ...

Dit gaat dus het grote verhaal worden de aankomende dagen, lijkt me ook niet lekker voor Boonen om overal deze keuze te moeten gaan onderbouwen zo voor zijn laatste koers.
4 april 2017 16:26
Quickstep zal wel een sterke ploeg hebben voor de Ardennenklassiekers met Alaphilippe, Daniel Martin, Gilbert, Vakoc, Brambilla, Devenyns en ik dacht ook Jungels.
4 april 2017 16:27
Hij mag niet van z'n ploeg. Jammer.
4 april 2017 16:28
Lijkt toch ook te fragiel voor dat gooi en smijtwerk, meer voor boekeltreintjes.
4 april 2017 16:28
Brabantse Pijl en AGR zijn echt zijn koersen en zie hem daar wel winnen. Ik denk dat de Waalse Pijl en LBL te zwaar voor hem zullen zijn.
4 april 2017 16:28
Ik vind het slim dat hij nu rust neemt zeker als je weet dat gij ook nog die Giro gaat rijden
4 april 2017 16:31
Als ik naar zijn figuur kijk lijkt het me dat hij wat is aangekomen om beter over te kasseien te kunnen komen. Ben benieuwd of hij daardoor de heuvelklassiekers nog zo goed aan kan. BP en AGR moeten inderdaad wel lukken, maar die andere twee lijken me ook wat te zwaar. Maar met Alaphilippe en Martin ook niet noodzakelijk dat hij daar nog top is.
4 april 2017 16:35
In LBL kan hij met zo'n raid misschien weer de troepen vooruit zijn, in AGR en FW wordt het weer kaarten schudden onder de wachtwachtpoeffers
4 april 2017 16:38
Lijkt mij logisch. In Parijs-Roubaix liggen geen heuvels waarop hij het verschil kan maken.
Het echte stoempwerk aan de kasseien is niet aan hem besteed, daar hebben ze bij Quick Step toch wel betere renners voor.
4 april 2017 16:38
Jammer maar toch clever. Als QS er zondag naast grijpt - en die kans is reëel staat hij volgend jaar in een sterkere onderhandelingspositie voor Roubaix .
'Een koers waarvoor je ervaring nodig hebt'? Volgend jaar kan hij net als Bernard Hinault bewijzen dat kracht, koersinzicht, instinct, grinta en een geweldige eerzucht volstaan om Parijs-Roubaix binnen te rijven.
Misschien kijkt hij ook stiekem al richting Bergen en een tweede wereltitel... Dit jaar de Ronde in de Belgische trui gewonnen, volgend jaar Roubaix in de trui van wereldkampioen? Dat laatste iets waar zelfs Mr. Kassei himself, Tom Boonen, nooit in slaagde. De laatste die het kon was... ene Bernard Hinault!
4 april 2017 16:41
@Peetvader: Denk inderdaad dat dat de ploeg wordt. Wellicht met De Plus als 8ste man. Als dat de samenstelling wordt is het echt een geschift sterk blok, nog maar eens.
4 april 2017 16:43
Lefevre durft hem niet mee te nemen.
Gilbert zou zomaar eens in een kopgroep kunnen geraken bij het begin van de finale.
Als hij dan vraagt in zijn oortje wat hij moet doen en de ploegleiders antwoorden weer niet.n
4 april 2017 16:51
Je bent bijna 35, wil heel graag P-R op je palmares bijschrijven, maar je hebt vooral ervaring nodig om er te kunnen winnen, dus beslis je maar om dit jaar niet deel te nemen aan die wedstrijd. Bijzondere redenering.
4 april 2017 17:07
Ik ben benieuwd wie er allemaal moeten worden geofferd/wat er allemaal moet gebeuren bij QS om Boonen P-R te laten winnen. Mag Terpstra in een groepje doorrijden of moet hij blijven wachten op Boonen?
4 april 2017 17:07
Sinds wanneer is Gilbert kasseienrenner? Volgens mij is het helemaal niet vanzelfsprekend dat Gilbert een rol van betekenis kan spelen in Roubaix. Die vent heeft één keer aan de start gestaan zonder dat hij potten kon breken. Gewoon een logische beslissing.
4 april 2017 17:20
Het is duidelijk dat hij niet mag rijden van de ploeg. Hij wil zelf dolgraag alle monumenten winnen, hij is in topvorm, en mag niet starten. Ongelooflijk.
Alles in dienst van koning Boonen.
4 april 2017 17:26
@Romans
Wellens had al eens de guts om te trachten de 'wachtwachtpoefers' vóór de Muur van Hoei aan te vallen, waarom zou Gilbert niet hetzelfde kunnen, en zo Valverde onder druk zetten. Want als ze met Valverde naar de finish gaan, wordt het weer eens: 1. Valverde 2. Alaphilippe 3. Martin. Gilbert maakt zelf geen enkele kans meer bij een sprint bergop op de Muur.
4 april 2017 17:32
@TykkeThor. Gilbert is van oorsprong een veldrijder en doorgaans verteren die kasseien vrij goed. We hebben trouwens zondag gezien dat hij vlot erover ging én we hebben de woensdag ervoor gezien dat hij op het vlakke een tijdrijder op achterstand kan zetten.
4 april 2017 17:33
@TykkeThor,
Niet vanzelfsprekend nee, maar hij is wel in vorm en heeft die monumentendroom. Dan zegt hij dit:
Quote:
Daarnaast reed ik slechts eenmaal in Roubaix, een koers waarvoor je ervaring nodig hebt.

Dan moet hij toch juist die ervaring opdoen? En dan kan hij ook nog Boonen helpen, bijvoorbeeld met een vroege aanval. Is het achttal dat wel gaat nu bekend? Ik denk dat Gilbert erin en iemand anders eruit het team een stuk sterker zou maken.
4 april 2017 17:40
Zonde, maar ook niet echt verrassend (lees: álles op Boonen).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.