Gilbert rijdt Roubaix met ademhalingsproblemen: “We hebben geen keuze”

vrijdag 15 april 2022 om 09:31
Gilbert rijdt Roubaix met ademhalingsproblemen: “We hebben geen keuze”

foto: Glenn Coessens

Philippe Gilbert is aan het kwakkelen met zijn gezondheid, maar rijdt komend weekend toch Parijs-Roubaix. “Ik weet niet of je het nog echt bronchitis kan noemen, maar ik heb aanzienlijke ademhalingsproblemen”, aldus Gilbert tegen Het Nieuwsblad.

“Ik heb dit jaar ook alleen nog maar in de koude gereden. In de Volta Limburg was er sneeuw, in de Brabantse Pijl regen en kou. Dat zorgt voor last aan de luchtwegen”, vertelt Gilbert. Zijn situatie wil hij niet vergelijken met het ineenzakken van Sonny Colbrelli onlangs. “Dan praten we over de risico’s die gelinkt zijn aan corona, of toch zeker aan het vaccin. Maar in mijn geval gaat het om bronchitis. Mijn hart is goed. Ik denk niet dat ik een gezondheidsriciso neem. Of ik hoop het toch niet.”

In Parijs-Roubaix dicht hij zichzelf meer kansen toe dan in de Waalse Pijl, die hij dus zal overslaan. Luik-Bastenaken-Luik staat vooralsnog nog wel op het programma van de afzwaaiende Phil, laat Lotto Soudal ons weten.

Tijd voor een pauze is er niet voor Gilbert. “Omdat we geen keuze hebben. Er is binnen de ploeg veel druk om te rijden”, aldus de 39-jarige Waal. “De ploeg zit in een grote stresssituatie rond de punten. Er is geen visie meer op lange termijn. We leven van week tot week, bijna van dag tot dag. Je zou kunnen zeggen dat stoppen en de tijd nemen om te herstellen de betere optie is, maar ondertussen leven we op hoop. Al zullen we misschien over een maand moeten zeggen dat het een vergissing was.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone