Gilbert schuift favorietenrol van zich af: “Ik voel me niet zo goed”

Gilbert schuift favorietenrol van zich af: “Ik voel me niet zo goed”

Gilbert bij zijn laatste zege, in 2014 - foto: Sirotti

vrijdag 15 april 2016 om 17:19

Philippe Gilbert begint zondag aan de Amstel Gold Race en zal daar veel aandacht krijgen. Niet alleen vanwege zijn overwinningen uit het verleden, maar ook door het incident van afgelopen week, waarbij de BMC-kopman een vinger brak. Door de blessure ziet hij zijn kansen op een nieuwe zege verkleinen. “Maar deze koers blijft een doel, en ik weet dat ik aanwezig zal zijn in de finale.”

Geen favoriet
De gebroken vinger is geopereerd en vastgezet met enkele pinnen. Gilbert ondervindt er nog wel last van de breuk na de aanvaring met een automobilist, maar wilde verder enkel spreken over de koers. “Ik voel me niet zo goed, en zoals ik zei, blijft die vinger opspelen”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. “Ik beschouw mezelf dus niet als favoriet. Maar deze koers blijft een doel, en ik weet dat ik aanwezig zal zijn in de finale. Vanaf dat punt valt het allemaal nog te bekijken. Ik werkte de afgelopen dagen wel een paar trainingen af.”

Michael Matthews is volgens Gilbert in het voordeel als de wind een rol gaat spelen in de finale. “We hebben vrijdag verkend en hadden de wind op kop op de Cauberg. In dergelijke omstandigheden zal daar zondag niet aangevallen worden”, voorspelt de Waal. “Vroeger konden sprinters alleen sprinten. Tegenwoordig kunnen ze ook klimmen, en dan kunnen zij serieuze tegenstanders worden in een klein groepje.”

Samuel Sánchez
Naast Gilbert is Samuel Sánchez de grote naam aan de start namens BMC. Ploegmanager Jim Ochowicz hoopt dat één van beide heren eens de zege pakt. “We moeten het in dit tweede luik van het klassieke voorjaar eens afmaken, na onze sterke resultaten in de breedte in het seizoensbegin”, aldus Ochowicz.

Dit artikel delen:

11 Reacties

LutsenkoFan 15 april 2016 om 17:22

Tip voor het volgende trainings incident : Niet te hard slaan.

moa 15 april 2016 om 17:35

Tip voor de organisatie. Oude aankomst aub. Nu wordt het weer een winnaar op een diefje, ongelofelijk, platte commercie.

albertooo 15 april 2016 om 17:42

Tekent de ploeg dat ze ondanks Omloop en Tirreno nog lang niet tevreden zijn, wel terecht met zo veel sterren.

albertooo 15 april 2016 om 17:46

@moa
De aankomst is absoluut niet het probleem, wel dat de oude finale(Gulpen-Kruisberg-Eyserbosweg-Keutenberg) nauwelijks meer invloed heeft op de koers. Geulhem en Bemelen zijn leuke dorpjes, maar de beklimmingen daar zijn aardig flauw, en dan heb je ook nog kilometers aan goed lopend asfalt waar het peloton als een gek kan jagen.

Finz 15 april 2016 om 18:09

Bij cocaïne word je 18 maanden geschorst, bij geweldpleging wordt het afgedaan als iets pietluttigs

Hakkie2 15 april 2016 om 18:40

@Finz: over die geweldpleging moet het parket gewoon beslissen. Al kan het wel zoals de ISU heeft gedaan, die heeft Withmore een jaar geschorst omdat hij midden in de nacht een andere schaatser heeft geslagen op de parkeerplaats. Maar ook die hebben eerst maanden gewacht voor ze wat deden.

flashke 15 april 2016 om 18:47

Gilbert is geen psychopatische geweldenaar. Als je gewoon op je strepen staat en je wordt onrecht aangedaan is het geen schande om eens een tik uit te delen.

achtpuntzes 15 april 2016 om 19:16

@ flashke:
ah, jij bent er ook zo een met loszittende handjes? ik ben zelf niet zo van het tikken uitdelen als iets je niet bevalt, maar goed….

robotour 15 april 2016 om 19:47

Het kan dus 2 kanten op met Gilbert; 1. het wordt helemaal niets omdat hij teveel last heeft van de vinger 2. of hij staat er gewoon en probeert zich nu een beetje weg te stoppen.
Het zou mooi zijn een koers te krijgen als Parijs-Roubaix en dat het nooit stil gaat vallen.
Bij een gecontroleerde koers is het dus op het eind wachten op de Cauberg en iemand die weg kan sluipen omdat de favorieten naar elkaar zitten te kijken.

Jungle Man 16 april 2016 om 06:55

Hij zal er heus wel weer staan op “zijn” Cauberg

elander 16 april 2016 om 11:13

Het zou toch wel vreemd zijn mocht hij opnieuw de sterkste zijn op de Cauberg. Hij heeft de laatste weken nauwelijks een kilometer competitie in de benen. Ik zou Hermans en Sanchez hun kans laten gaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.