Gilbert voor Milaan-San Remo: “Verwacht eerder Kwiatkowski dan Sagan”
foto: Marcel Koch
vrijdag 16 maart 2018 om 16:07

Gilbert voor Milaan-San Remo: “Verwacht eerder Kwiatkowski dan Sagan”

Philippe Gilbert kan bogen op een rijkgevulde carrière, maar een van de koersen die nog ontbreekt op zijn palmares is Milaan-San Remo. Aan de vooravond van La Primavera hoopt de 35-jarige Belg deze leegte op te vullen, maar hij beseft ook dat dit geen eenvoudige opgave zal worden. “Sommige wedstrijden zijn gemakkelijk te doorgronden, maar Milaan-San Remo blijft een onvoorspelbare koers”, aldus Phil in gesprek met Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De afgelopen weken gaat er een golf van ziekte door het peloton, waarbij ook Gilbert niet werd gespaard. De Belg is naar eigen zeggen echter volledig hersteld. “Vlak voor Tirreno-Adriatico werd ik ziek, net als veel andere renners. Gelukkig ben ik er tijdens de ronde doorgekomen. Ik voel me op dit moment rustig, want ik weet dat ik er alles aan heb gedaan om goed te zijn.”

Als Sporza aan Gilbert vraagt hoe hij de kansen van wereldkampioen Peter Sagan inschat, komt de Waal met een prikkelend antwoord. “Ik verwacht voor morgen eerder Michał Kwiatkowski. Hij was namelijk enorm sterk in de Volta ao Agarve en Tirreno-Adriatico. Uiteraard moet je met Sagan altijd rekening houden, maar Kwiatkowski zal nog meer vertrouwen hebben gekregen na zijn zege van vorig jaar.”

Gilbert terughoudend over koerstactiek Quick-Step Floors: “Sta er niet alleen voor”
Gilbert zal maar wat graag voor een eerste maal zegevieren op de Via Roma, maar zijn werkgever Quick-Step Floors heeft met sprinter Elia Viviani en springveer Julian Alaphilippe meerdere paarden om op te wedden. “Een ding is zeker: ik zal er zaterdag niet alleen voor staan. Het is door de onvoorspelbaarheid van de koers lastig om aan te geven wat het plan zal zijn”, houdt Gilbert zich op de vlakte.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2018 16:50
Verwacht eerder Sagan dan Kwiatkowski.
Zin in morgen zeg! Prachtige koers, kloteweer dus spektakel! Het laatste uur dan vooral... misschien zelfs half uur....
16 maart 2018 17:56
Ik schat Sagan hoger in maar het kan inderdaad alle kanten op met die regen. Leuk!
16 maart 2018 18:42
verwachte aankomsttijd? dan weet ik hoelaat in te schakelen?
16 maart 2018 18:46
Bij 45 km/u om kwart voor vijf. Iets na vijf uur is waarschijnlijker.
16 maart 2018 19:43
Ik lees overal dat het beestenweer wordt. Als ik zelf zoek wordt het gewoon een prima dagje in sanremo.
16 maart 2018 20:03
@Japsie: ze rijden dan ook geen ganse dag in San Remo. Vooral in het eerste deel van de koers wordt regen verwacht.

Wat Gilbert betreft: ik zie echt niet in hoe hij dit zou kunnen winnen. Maar dat dacht ik vorig jaar voor de Ronde ook...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.