Gino Bartali, Panini-plaatjes, Carpathian Couriers Race, Inge van der Heijden
Yad Vashem-voorzitter Avner Shalev en Gioia Bartali - foto: LaPresse
woensdag 2 mei 2018 om 20:00

Gino Bartali, Panini-plaatjes, Carpathian Couriers Race, Inge van der Heijden

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de website niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over het ereburgerschap voor Gino Bartali, de Giro d’Italia Panini-plaatjes die nu ook in België verkrijgbaar zijn, de ritwinst van Timo de Jong in Polen en het koersdebuut van Inge van der Heijden voor WaowDeals.

Israël eert oorlogsheld Bartali met ereburgerschap

Gino Bartali heeft twee dagen voor La Grande Partenza postuum het ereburgerschap van Israël gekregen, zijn kleindochter Gioia Bartali nam het certificaat in ontvangst. De Italiaanse wielerlegende, die in 2000 overleed, wordt op die manier geëerd omdat hij in de Tweede Wereldoorlog honderden Joden van vervolging had gered. Tijdens trainingsritten smokkelde hij namelijk documenten en pasfoto’s in zijn fietsframe en bracht hij deze naar een klooster. Daar werden de foto’s gebruikt om vervalste persoonsbewijzen te maken.


Panini-plaatjes Giro nu ook in België verkrijgbaar

Voor de populaire Panini-albums van de Giro d’Italia hoeft dit jaar geen ticket te worden geboekt naar Italië. Het stickerboek wordt namelijk voor het eerst uitgebracht in België, meldt Het Nieuwsblad. Van alle 22 deelnemende teams zijn veertien renners geselecteerd die verzamelaars als sticker kunnen opplakken. Daarnaast is er een algemene ploegfoto te sparen en zijn de fietsen uitgelicht waarop de ploegen rijden. Giro-voorzitter Mauro Vegni liet eerder al weten dat ook het enthousiasme van de renners zelf vorig jaar een reden was om door te gaan.


Inge van der Heijden debuteert voor WaowDeals

Inge van der Heijden maakt zondag in de Trofee Maarten Wynants haar koersdebuut voor haar nieuwe ploeg WaowDeals. De 18-jarige renster, de huidige Nederlands kampioen veldrijden bij de beloften, stapte eind vorige maand over van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies en is nu voor het eerst opgenomen in een wedstrijdselectie. Op de weg wil zij een basis leggen voor haar volgende crossseizoen. “De Trofee Maarten Wynants is een leuke wedstrijd om erin te rollen”, zegt teammanager Eric van den Boom. “We hopen voor Inge dat zondag een succesvolle WaowDeals-tijd begint.” Monique van der Ree, Yara Kastelijn en Riejanne Markus completeren de selectie van de Nederlandse formatie.


De Jong pakt winst in Carpathian Couriers Race, Bax blijft leider

Timo de Jong heeft de vijfde etappe van de Carpathian Couriers Race gewonnen. De 19-jarige renner van DESTIL-Parkhotel Valkenburg sloeg zijn slag met een late aanval in de afzink van de laatste beklimming. De Italiaan Francesco Di Felice kwam zeventien tellen later over de finish op de tweede plaats. Sjoerd Bax (22) van Delta Cycling was derde en blijft aan de leiding in het algemeen klassement. De Poolse rittenkoers voor beloften eindigt morgen in Tarnów.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2018 20:50
edit wf: ongepast
2 mei 2018 20:54
Zeer misplaatste grap Christian!
2 mei 2018 20:58
Dit doet me denken aan vroeger. Boeken vol heb ik gespaard.
Wat is België toch een mooi wielerland!
2 mei 2018 21:09
@Christian, Dat is toch echt niet iets om grapjes over te maken.
2 mei 2018 21:22
Christian, sorry sommig mensen hebben echt geen humor, +1
2 mei 2018 22:55
Altijd als ik m’n eigen naam Googelde kwam “wielrenner Timo de Jong” naar boven. Toch grappig om hem nu hier voorbij te zien komen.
3 mei 2018 14:36
Ik heb mijn Panini album van vorig jaar nog niet eens vol...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.