Giovanni Visconti blijft Egan Bernal voor in Giro della Toscana
foto: Cor Vos
woensdag 18 september 2019 om 16:46

Giovanni Visconti blijft Egan Bernal voor in Giro della Toscana

Giovanni Visconti heeft voor de Giro della Toscana op zijn naam geschreven. In Pontedera bleef hij Tourwinnaar Egan Bernal en Nikolay Cherkasov voor, met wie hij in de slotronde in de aanval was getrokken.

In de Italiaanse regio Toscane werd vandaag de gelijknamige Giro della Toscana verreden. Gestart werd vanuit Pontedera, waarna de renners na een ronde van bijna veertig kilometer terugkeerde in de industriestad. Daarna kon de eendagswedstrijd pas echt losbarsten met driemaal een omloop van 55 kilometer met de Monte Serra als belangrijkste scherprechter. Gianni Moscon wist vorig jaar hier te winnen, maar ditmaal was de Italiaan niet van de partij.

Vijf renners scheidden zich vroeg in de koers af. Astana-man Zhandos Bizhigitov sloeg de handen ineen met Alexis Guerin, Simon Pellaud, Filippo Zana en Edoardo Zardini en zij wisten vijfenhalve minuut weg te rijden bij het peloton. Team Ineos, dat met Egan Bernal de Tourwinnaar aan de start had, voerde lange tijd de controle en in de tweede wedstrijdhelft begon de voorsprong terug te lopen. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg deze nog maar 2:12.

Tourwinnaar Bernal valt aan
Uiteindelijk werden de vluchters in de laatste dertig kilometer gegrepen. Even later ontbond Egan Bernal zijn duivels, waarna alleen Nikolay Cherkasov kon volgen. Samen rondden zij de derde en laatste keer de top van de Monte Serra, waarna Giovanni Visconti en Pierpaolo Ficara in de afzink konden aanhaken. Deze vier renners begonnen met een halve minuut voorsprong aan de laatste 25 kilometer.

foto: Cor Vos

In de achtergrond kwam de achtervolging maar moeizaam tot stand, waardoor de vier koplopers hun voorsprong konden uitbreiden tot 55 seconden in de tien slotkilometers. Uiteindelijk werd duidelijk dat de winnaar vooraan moest worden gezocht. Ficara zette aan onder de rode vod, maar de Italiaan werd teruggepakt en moest meteen zijn inspanningen bekopen. Bernal ging de sprint van ver aan, maar Visconti liet zich niet verrassen en pakte de overwinning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.